Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик  задържаха мъж за отглеждане и притежание на марихуана.  Реализацията е проведена вчера и е част от полицейска акция по противодействие на производството и разпространението на дрога в района. Вчера следобед екипите атакували фургон, намиращ се в местност край Пазарджик.  Той бил обитаван от 45-годишен жител на областния град.

Вътре криминалистите открили близо 210 грама суха листна маса от глави и съцветия, както и една саморъчно направена цигара. Последвалите полеви наркотестове реагирали положително на марихуана. В имота полицаите намерили и 6 растения от вида на конопа в различен стадии на развитие.

Иззети са общо 1355 грама зелена листна маса и съцветия, които също реагирали положително на канабис. Цялата дрога под формата на суха маса и растения е иззета, а притежателя и е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.