Ученици от Театралното студио на ПГХХТ с ръководител Елисавета Кланска, старши учител по английски език, посетиха град Обзор, за да се включат в надпреварата в IX международен фестивал на изкуствата „Морско конче“ – Обзор 2021. Младите актьори Елиф Челик, Божидар Иванов, Янко Янков, Мартина Йорданова и Павел Димитров от 8а, Даниела Добрева и Иван Иванов от 9а, Доан Бекташ Юзеир от 11а и Темелко Борисов от 12в представиха авторската пиеса „Намери ме“, със сценарист, режисьор и постановчик Елисавета Кланска, съобщиха от учебното заведение.

Към групата се присъедини и Елисавета Недкова, учител по химични технологии, която бе фотограф и видео оператор. Поради актуалността на темата на пиесата, засягаща темата за насилието, тя беше представена още на първия ден от състезателната програма. Участниците във фестивала бяха ярки и колоритни. В надпреварата се включиха групи от България, Македония, Украйна, Естония и други държави.

Международното жури бе  с председател Людмила Алтухова от Украйна, членове от България и Естония, както и представител на кметството в Обзор. Над 360 участници споделиха таланта си на многофункционалната зала и на сцената на Амфитеатъра в Обзор, в различни жанрове на сценичното изкуство: народни и модерни танци, фолклорно и естрадно пеене, театрално изкуство, мода, класически и акробатичен балет и др.

Радостта и усмивките на талантливите участници заслепиха лъчите на обзорското слънце. Учениците повишиха своето актьорско майсторство, участваха в творчески срещи, насладиха се на блестящи солови и групови изпълнения, радваха се на морето и на красивия плаж на Обзор и се върнаха с диплом и купа – I-во място „Майсторство и съвършенство“, номинация театър. Това бе една заслужена награда след тази така трудна година, белязана с пандемия и обучение от разстояние. Но учениците от театрално студио на ПГХХТ отново доказаха че с труд, постоянство и талант успехите са неизбежни.