Сдружение „Планинско спасяване“ търси още доброволци за издирването на изчезналия 76-годишен мъж в местността „Куртлуджа“. Човекът все още не е открит. „От снощи 15.07 се провежда акция за издирване на 76 -годишен мъж в района на с. Нова махала, област Пазарджик. До късните часове на деня наши екипи съвместно с органи на МВР, горски и местни издирваха възрастният мъж. За жалост издирването и до момента не е дало резултат.“ – съобщи Иво Колчаков.
„Имаме апел към всички туристи и планинари които искат да помогнат в съботния ден – 17.07.2021г. Ще се проведе възможно най-мащабно претърсване на района, като за това са нужни много хора. Който е свободен и иска да помогне нека се свърже с нас. Може да пишете на страницата или да се обадите на телефон: 0885020708 – Димитър. Важно за хората които ще присъстват!
Трябва всеки да има удобни обувки за ходене в планината, осветление, подходящо облекло и храна, и вода. В момента в района е голяма жега, въпреки надморската височина и гористата местност.“ – допълни Иво Колчаков.