„Една отложена изложба 60 ± 1“ бе открита снощи в емблематичната галерия на ул. „Шипка“6 в столицата. Това е поредната съвместна изложба на творческият тандем Маргарита Иванова и Спас Киричев. Артсемейството представя в експозицията своите
творчески търсения през последните десет години, като представените произведения дават цялостен поглед върху развитието на Маргарита и Спас като автори. Ще видите произведения от различни цикли, които са плод на различни вдъхновения и идеи съпътствали всеки един от участниците в изложбата. Гост на откриването на изложбата бе и министърът на културата Велислав Минеков, както и зам.-социалният министър Надя Клисурска.
Изложбата бе открита от заместник председателят на Съюза на българските художници Антон Стайков, а за творчеството на Спас и Маргарита говори писателят Иван Гранитски.
Присъстващите научиха и това, че семейството е прекарало пет години в апартамента на Ге3орги Герасимов завещан на Пазарджик, за да бъде обитаван от отличници – студенти  в Националната художествена академия. Фактът беше разказан от Николай Шопов, който по това време е отговарял за отдел „Култура“ в Община Пазарджик.
Поздравителен адрес от вицепрезидент Илияна Йотова са получили Маргарита Иванова и Спас Киричев.
„Работим в различни жанрове на изобразителното изкуство: живопис, скулптура и керамика. Въпреки различията в техниките ни, има теми, които се преплитат, но са изразени творчески индивидуално. Това, което ще видите в изложбата са живописни платна, скулптури от бронз и керамични „картини“. Подреждайки експозицията сме убедени, че публиката ще оцени приятните изненади, които сме приготвили.“ – разказва Маргарита Иванова.
Изложбата може да разгледате до 30 юли в галерията на СБХ, ул. „Шипка“ 6
Работно време:
вторник – събота
11 – 19 часа
ЗА ДВАМАТА
☛ Маргарита Иванова е силно познаваем автор с отдавна изградена творческа биография. Тя работи в областта на керамиката по един друг, нетрадиционен начин. Създава прекрасни фигурални и нефигурални композиции от керамика, които превръща в пластични картини.
☛ Спас Киричев е известен скулптор, най-вече с множеството създадени монументални творби. В тази изложба той представя не само своите търсения в областта на кавалетната скулптура, но и творби в различни направления и материали.