Пазарджишкото село Братаница настръхна след като днес служител на БОП извърши убийство на осемгодишно дете на улицата, по която преминава основният трафик от автомобили от Пазарджик към Велинград. Все още не е оповестена самоличността на служителя на МВР, единственото, което е ясно за него е, че е „бързал за оперативка“ и това го принудило да изпревери три автомобила, които търпеливо били спряли пред пешеходната пътека, по която преминавала малката жертва придружена от брат си – Валентин.

„Семейството е много добро, децата са във ваканция и вероятно са отивали към центъра на селото. Трагедията е голяма, опитахме се да помогнем на детето, но то беше в безсъзнание в резултат на удара, а той беше доста силен. Момиченцето отхвръкна, а той не успя да спре веднага и събори пътен знак на тротоара“. – разказаха очевидци на случилото се. „Искаме справедливост за детето и семейството им, нека правораздаването да си свърши работата както трябва и мъжът да бъде наказан справедливо. “

Повечето от хората видели случилото се са в шок. Те разказват, че искат справедливост и да се намери начин да се ограничи скоростта, с която се движат автомобилите на територията на селото. По думите им на това място катастрофите не са рядкост, след катастрофата, която е станала около 11.40 ч. преди обед, е последвала друга, при която за щастие няма жертви, но отново е предизвикана от бързане и недоглеждане. В спряла пред пешеходната пътека учебна кола се е блъснал моторист.