Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за това, че на 19.07.2021 г., в с. Братаница, обл. Пазарджик, при пътнотранспортно произшествие е причинена смърт по непредпазливост на осемгодишно дете – престъпление по чл. 343 ал. 3 буква „б“ от Наказателния кодекс.

Инцидентът е станал днес около 11.40 часа, а автомобилът е собственост на МВР и е бил управляван от служител на БОП , за случилото се веднага е бил уведомен дежурен прокурор от ОП- Пазарджик.

Момичето и по-големият ѝ брат пресичали. Няколко коли спрели, за да им направят път. Тогава обаче колата на МВР заобиколила с висока скорост спрелите коли и помела момиченцето. Детето е изхвърчало поне на 30 метра, разказват свидетели. Автомобилът се е качил на тротоара, помел пътен знак и спрял на сантиметри от вратата на аптека, тъврдят свидетели.

Предстоят разпити на свидетели, както и назначаване на автотехническа и съдебномедицинска експертизи и др.

В момента на мястото се извършват действия по разследването – оглед на местопроизшествие. Служителят на БОП е задържан за срок от едно денонощие. Възможно е наблюдаващият прокурор да удължи мярката за задържане на 72 часа.

Предстоят разпити на свидетели, както и назначаване на автотехническа и съдебномедицинска експертизи и др. Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел към ОП-Пазарджик.