23-ият Международен фестивал за автентичен фолклор Дорково 2021 г., ще се проведе идната седмица. В последните дни на жаркия месец юли и първия ден на август родопското градче ще посрещне стотици любители на фолклора за разлика от миналата година, когато заради коронавируса фестивалът бе само онлайн.

Сега организаторите съобщават, че събитието ще бъде съобразено с изискванията на Министерството на здравеопазването и РЗИ предвид обстановката от COVID – 19 и ще бъдат наложени ограничения и промени в   организацията, и провеждането на фестивала. Откриването ще бъде вечерта в петък, 30 юли, а в събота и неделя ще бъдат изявите на фолклорните групи.

Началото е поставено през 1996 г., когато настоятелството на местното читалище „Св. Св. Кирил и Методий” поема инициативата за провеждане на фестивал за автентичен фолклор, който да се състои по време на традиционния селски празник в чест на св. Пророк Илия. Заедно с подкрепата на Кметство Дорково, Община Ракитово, Министерство на културата, фондации и местни фирми, фестивалът се провежда успешно и до днес, като от година на година популярността му се увеличава, а самата организация и проява се усъвършенства и развива. През годините престижният форум се е превърнал в своеобразен мост между поколенията и събира, и приобщава всички, които обичат песента и танца.

След пропусната година: Съборът на Атолука се завръща, вижте програмата