Медиците от Спешната помощ в Пазарджик организираха протестна подписка срещу заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, според която медицинските работници от Спешното звеното ще получават по 11 стотинки за всяка минута, в която са били в контакт с доказано заразен с Ковид пациент, съобщи БНР.

Според лекарите и медицинските сестри от областния център, това е унизително отношение към труда им. Подписката е разпространена и в останали 26 спешни центрове в страната, каза медицинската сестра и синдикален лидер Димитрия Димитрова.

„Искаме с тази подписка да попитаме Министъра на толкова ли оценява нашия живот? Защото в нашия център дадохме жертви и сме поели инициативата да информираме останалите 26 центъра да съберат подписи, които ще занесем пред МЗ и, ако няма резултат, ще предприемем по-интензивни действия. Ще направим и протест“ беше категорична синдикалния лидер.

„Тези 11 стотинки трябва да заменят онези 1000 лв, които получавахме. Те трябва да се дават като стимул за риска, който поемахме“.