Високите температури и липсата на валежи през юли доведоха до безводие в курорта Атолука. Около десет часа сутринта водата бе спряна, тъй като резервоарите са на изчерпване. „Как може при положение, че има втори резервоар водата да спира и то без никакво предупреждение?“ – негодува майка на две деца, която заедно със съпруга си е планувала да кара поне десет дни в планината. Семейството има наследствен имот на Атолука и припомня, че миналата година нямаше режим на водата и тя не бе спирана даже за ден през лятото.

„Запозната съм със случая, от сутринта търсим изход от ситуацията.“ – каза кметът на Община Брацигово – Надежда Казакова. „Проблемът се дължи на продължителното засушаване, в момента в резервоара влиза много малко вода. Говорих с управителя на „Инфрастрой“, водопроводчикът от Равногор е ходил на място. Подготвяме да за караме бидони с вода на центъра, за да има за миене. Освен това има много хора в момента. Има нов резервоар, но няма от къде да се пълни. Дали ще има режим на водата не мога да кажа, това ще решат от „Инфрастрой“. Всички сме запознати и правим каквото можем, но дано по – скоро да завали, това е единственият изход от ситуацията.“ – допълни Казакова.

Все още не е ясно дали ще има режим на водата, със сигурност тя ще потече в чешмите на летовниците сутринта, но все още не е ясно за колко време.