Деца от различни възрасти живеещи в гр.Стрелча взеха участие в инициативата „Безопасно лято”. Детският празник бе организиран от Община-Стрелча и Районното управление в Панагюрище. В него взеха участие полицейски служители от полицейското управление, представители на общинската администрация, много деца и родители. Униформените припомниха на малчуганите основните правила за безопасно движение по пътищата, особено през летния сезон.

Показаха им какви за особеностите на полицейската униформа и оборудване на пътните полицаи, като дори самите полицаи бяха изработили от картон прототипи на дрегери.

Децата преминаха безпроблемно пред викторината по пътна безопасност демонстрирайки добри познания. Последваха няколко игри под надслов „Подреди пъзела с пътни знаци” и „Познавате ли униформата на пътния полицай”. В края малчуганите с участваха в надпревара по умело управление на велосипеди и тротинетки при спазване на пътни знаци и маркировка. Всяко дете получи, като подарък книжки със съвети за безопасно движение по пътищата и значка на участък в „Безопасно лято”- Стрелча.