Комбинацията от мед с куркума и джинджифил е известна от векове назад. Наричана е „златен микс“, „златен мед“, „панацея“, „естествен антиботик“, „златна мина от витамини и микроелементи“. Ползите за здравето при лечение на респираторни проблеми са несъизмерими с всеки друг състав. Те помагат за предотвратяване на рак, подобряват кръвообращението и укрепват имунитета. Освен това, медът е отлично средство за предаване на ползите от екзотичните съставки върху тялото.

За да бъдете здрави приемайте всяка сутрин по една супена лъжица мед, с разбъркани в него по една кафена лъжица мляна куркума и джинджифил.

Ако смятате, че сте на път да се разболеете, взимайте по 1/2 ч.л. смес на всеки час през първите два дни от заболяването. След това по 1/2 ч.л. на всеки 2 часа в продължение на 3 или 4 дни от болестта.

Ако се чувствате отпаднали или вече сте настинали сериозно, болни сте от грип или сте прекарали скоро друго вирусно заболяване, взимайте по една равна чаена лъжичка от сместа три пъти на ден.

Медът е пълен със здрави ензими и витамини В, има антимикробни свойства, насърчава рехидратирането на тялото, почиства кръвта и съдържа антиоксиданти. Изследване, публикувано в „Европейско списание за клинична микробиология и инфекциозни болести“, открива че медът унищожава всяка бактерия и патоген, върху който е тестван.
Джинджифилът е прекрасен корен, който има антибиотични ефекти и може да помогне на храносмилането, детоксикацията, инфекциите, възпалението, болките в ставите, кръвообращението, гаденето (също при бременност).
Куркумата е много силен антиоксидант и се използва в традиционната аюрведична медицина през цялата й история. Чудо на природата, което лекува 600 болести. Смята се за билка, която почиства цялото тяло, особено черния дроб. Използва се за подпомагане на храносмилането, лечение на треска, инфекции и възпаления. Активната съставка в куркумата се нарича куркумин и е доказано, че има подобни ефекти като противовъзпалителното лекарство. Куркума и черен пипер са страхотна двойка, която перфектно си подхожда. Черният пипер помага да се повиши бионаличността на куркумин хиляди пъти.

Как действа тази чудодейна природна смес?

Успокояват възпалено гърло, както и премахват кашлицата. Това подобрява способността на организма да се бори с инфекцията и намалява риска от температура. Тази естествена успокояваща и противовъзпалителна смес, освобождава напрежението, насърчава притока на кислород към белите дробове и помага за отпускането на кръвоносните съдове. Подпомага храносмилателния процес, а също така стимулира секрецията на жлъчката, което спомага за разтварянето на мазнините. Освен това стимулира растежа на чревната флора, което ускорява храносмилателния процес и улеснява правилното движение на червата. Комбинацията има естествени противовъзпалителни свойства, освобождава напрежението в тъканите и улеснява кръвообращението. Това доставя достатъчно кислород на клетките и отпуска съдовете в белия дроб.