Здравейте,

изкам да изразя голямото си възмущение от това, което виждам вече няколко дни наред в курорта Атолука. На гости съм на свои приятели, които имат вила тук. Всяка сутрин тичам за здраве и щях да припадна, когато преди три дни видях маркуч, който преминаваше по асфалтовия път, по който тичам. Помислих, че някой се е загрижил за тревата на голямата поляна и я полива. С погнуса установих, че по маркуча не тече вода, а фекални води от отходна яма.

Майка съм на две деца, които всеки ден играят именно на това място, а утре и в неделя на тази поляна ще има фолклорен събор на пенсионерите от цяла България. Представяте ли си къде ще си разположат черджетата и одеалата, и колко инфекции могат да плъзнат от отходната вода.

На всичкото отгоре тази сутрин видях, че мъжът, на когото принадлежи маркучът го миеше на Кацаровата чешма. Надявам се чрез вас да информирам Община Брацигово и Регионалната здравна инспекция, тъй като незабавно трябва да се вземат мерки. Още повече, че в момента има и проблем с водата в курорта.

Въпросната вила се намира на центъра. Втората вдясно над пътя в посока към параклиса.

 

Марияна Гребенарова, София