Александра Стеркова е избрана за народен представител от „Демократична България“ в нашия избирателен район. Потърсихме мнението и на останалите депутати от 13 МИР – Пазарджик, ще публикуваме коментарите им малко по-късно. Ето какво пише Стеркова, за създалата се днес обстановка в Парламента:

„Като юрист и народен представител за мен е най-малкото обидно, когато съм свидетел на подобни извращения с конституционните правила. Днес ИТН официално свалиха маските – излязоха с декларация, в която обявиха, че още в самото начало са казали, че точно така ще направят (?!), че Демократична България и ИБГНИ са виновни. След което напуснаха залата, защото няма да си играят с никого. Дори няма да гласуват собствения си провал.

Това е несериозно. Парламентът не е детска градина. Когато законодателят е писал правилата, е очаквал те да бъдат прилагани от отговорни хора. Все пак, за да застанеш на тази висока трибуна, най-малкото трябва да си отговорен и осъзнат човек.
Е, за съжаление, отговорността е криворазбрана от някои хора. Беше все така криворазбрана последните 12 години, а днес не видях нищо по-различно при излизане на ИТН от залата.
Разрешение за изход от ситуацията е предложена с това решение. Само се надявам да не създаде опасен прецедент в следващи парламенти.“