С подкрепата на Община Пазарджик и безценното участие на младите хора, Министерството на младежта и спорта организира поредица от интересни и вълнуващи дейности, насочени към младите хора, през вчерашния ден. В Пазарджик Международният ден на младежта стартира с младежко изложение.

Там младите хора показаха своите занимания свързани със спорта и демонстрираха усвоените умения. Островът се превърна в младежка територия, която показа нагледно, че спортът в града има много последователи.

Последва младежко кафене, в което пазарджишките момичета и момчета проведоха дискусии свързани с техните идеи по отношение на развитието на спорта и неговите приложения в ежедневието. Неслучайно младите спортисти са и доброволци в различни формирования като Младежкия червен кръст и Клуба по планинско спасяване. Международният ден на младежта се отбелязва всяка година на 12 август, като насочва младежките проблеми към вниманието на международната общност и отчита потенциала на младежта като партньори в днешното глобално общество.

По време на вечерта на талантите младите хора от Пазарджик представиха пред жителите и гостите на града уменията си в различни области – изкуство, спорт и др. След танците, на много младежки формации от града, чухме и Ice Cream.

Снимка: Милен Торбев

Снимка: Милен Торбев

Празникът послучай вчерашния Международен ден на младежта продължи вчера вечерта в Пазарджик въпреки проливния дъжд и с много настроение от местни таланти, които зарадваха посетителите на парк „Острова“.

Вечерта се проведе едновременно в три български града – Пазарджик, Ямбол и Велико Търново.

Благодарим на всички млади хора и организации, които празнуваха в трите града с нас днес с четири елемента – Младежко изложение, Младежко кафене, Вечер на талантите и прожекция на българския филм „Доза щастие“.