В изпълнение на обща Заповед на Министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, Заместник-министър председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и Министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков през изминалата седмица в област Пазарджик са извършени 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки от служители на РЗИ Пазарджик, ОД на МВР, ОДБХА и общински администрации.

От тях съвместни са 29 проверки.

Проверени са заведения за обществено хранене – 101, търговски обекти – 222, нощни заведения – 15, обекти с обществено предназначение – 47, други обекти 73. Връчени са 75 предписания.

Проверките продължават, РЗИ Пазарджик апелира към жителите на област Пазарджик стриктно да спазват противоепидемичните мерки.

Превенцията на COVID-19 включва спазването на дистанция, носенето на маски на закрити пространства, дезинфекция, лична хигиена и имунизация, особено на лица, които още не са се срещнали с вируса, хора от рискови групи – възрастни, с хронични заболявания, хора чийто професии са свързани с много социални контакти.