Десет минути след подаването на сигнала за счупения от неумел шофьор кестен, на тролейбусната спирка до Адвокатурата, от Община Пазарджик бе изпратен екип, който да отстрани последиците. Дървото бе на не повече от пет години, а в нощта срещу понеделник то бе буквално прекършено и унищожено от човек, който не може да се справи с овладяването на волана.

Сигнал до нас достигна от майка с количка, която се оплака, че трябвало да слезе на тротоара, тъй като дървото препречвало цялото пространство зад спирката. При подобни случаи обаче можете директно да съобщите за проблема в Община Пазарджик, където приемат вашите сигнали на тел: 034/96 96 96.

Дървото беше отстранено още преди края на вчерашния работен ден, а отворилата се от корена дупка запълнена с пясък, за да не падне някой в нея през нощта. Днес екип от обслужващо звено поправя щетата, като поставя нови плочки на мястото на инцидента.

Работещите там ще оградят пространството с ленти, като се надяват, че никой няма да стъпва по плочника доккато не се втвърди цимента. За жалост при други подобни ситуации, винаги се намира някой, който да пренебрегне труда им.

„Всичко, което се прави за хората е хубаво и трябва да си го пазим. На бул. „Александър Стамболийски“ бяха насадени дръвчета от Общината, на мястото на отрязаните стари и опасни дървета, но още на другия ден те бяха изпотрошени. Това отношение говори за липсата на елементарно възпитание и неосъзнаване на факта, че всичко, което се намира извън дома ни е също наше. Така както си чистим у нас, както се грижим да ни е подредено и хубаво, така трябва да бъде и за обществените пространства. Често пътувам с тролея и съм удивена от това как хората слизат от него и си хвърлят обелките от вафла направо на пътя. А кошчето е пред очите им. За да ни е чист и подреден градът, всички трябва да участваме.“ – коментира чакаща на спирката пазарджиклийка, която с интерес наблюдаваше действията на екипа, който подменяше плочките.