Кметът на Община Пещера откри Детски футболен турнир “Peshtera Cup 2021”, който се проведе на градския стадион на 28 и 29 август. Младенов увери футболистите, че ще продължава да развива спорта и да подкрепя футболните състави в своя мандат. Той пожела на състезателите висок спортен дух, майсторство и феърплей в това издание за купата на Пещера.

Състезанията се провеждат при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. 20-сет отбора от Пловдивска, Пазарджишка и Софийска област ще вземат участие в изданието, уточняват организаторите на проявата. В състезанията ще се включат 3 възрастови групи от набор 2008, 2010 и 2012. Срещите са разпределени в три възрастови групи за различните набори.

Ето и отборите в състезателните етапи :

Набор 2008 г.

Свобода Пещера
Беломорец Асеновград
Хебър 2009 Пазарджик
Футболна Академия Пловдив
ФК Чавдар Пловдив
ФК Велинград

Набор 2010 г.

Свобода Пещера
Футболна Академия Пловдив
Хебър Пазарджик
Марица Белово
Левски Паталеница
ФК Костенец
ФК Велинград

Набор 2012 г.

Свобода Пещера
Марица Белово
Хебър Пазарджик
ФК Костенец
ФК Орлета Пазарджик

Отборите от Набор 2008 г. са разпределени в 3 отбора. Всеки отбор играе по 2 срещи в събота и неделя, като двете сдрещи в събота ще определят извънгруповата фаза на турнира. Първите два отбора от всяка група играят за местата от 1-во до 4-то, а последните за 5-то и 6-то място, като първия отбор от едната група играе с вория от другата, и обратно, а третия от едната с третия от другата.

Продължителността на мачовете е две полувремена по 20 минути, като между полувремената се дава 2 минути почивка.

При Набор 2010 г., отборите ще играят разпределени в две групи по 4 отбора всяка. В събота ще се играят по 3 срещи и 1 или 2 срещи в неделния ден, като трите срещи от събота ще определят и извън груповата фаза на турнира. Първите 2 отбора от всяка група играят за местата от 1-во до 4-то, трите отбора играят за 5-то и 6-то място, а четирите отбора играят за 7-мо и 8-мо място. Първия отбор от едната група играе с втория от другата и обратно, както третия от едната с третия от другата.

Продължителността на мачовете е две полувремена по 15 минути, като между полувремената се дава 2 минути почивка.

Отборите от Набор 2012 г. ще бъдат разпределени в 2 групи по 3 отбора всяка. Всеки отбор ще играе по 3 срещи в събота и неделя. Двете съботни срещи ще определят извън груповата фаза на турнира. Първите два отбора от всяка група играят за местата от 1-во до 4-то, а последните за местата от 5-то и 6-то, като първия отбор от едната група играе с втория от другата и обратно, както третия от едната с третия от другата.

Продължителността на мачовете е две полувремена по 15 минути, като между полувремената се дава 2 минути почивка.

Размерите на терена са :

за Набор 2008 г. – цял терен

за Набор 2010 г. – 55 Х 35 м.

за Набор 2012 г. – 55 Х 35 м.

В неделя ще се играят мачовете от извън груповата фаза, като първите два отбора от всяка група и набор ще изиграят по два мача, а последния отбор от всяка група ще играе един мач.

Мачовете на 29 август са с начален час 8:45.