Пазарджиклията Нешо Пелтеков изкачи най-високия връх в Европа и посвети катеренето си на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Пазарджик. Той покори Западен и Източен Елбрус точно на рождения си ден – 5 август.

„Снимките са две, защото изкачените върхове са два. Единият за мен, защото днес имам рожден ден. Другият за ЦНСТ ДМ Пазарджик, защото са прекрасни. Западен Елбрус 5642 и като бонус Източен Елбрус 5621. Защо да се изкачим на един, когато с Dani Stoicheva можем да изкачим и двата. Благодарение на Съвет за младежка политика следващите няколко дни ще публикуваме още кадри от пътуването и информация за общата ни кауза.“ – написа на 5 август във Фейсбук Нешо Пелтеков.

„Работата на центовете за настаняване от семеен тип за деца с увреждания не е много популярна, но за сметка на това е изключително важна. До началото на пандемията, заедно с доброволци на Съвета за младежка политика, ежеседмично посещавахме ЦНСТ, където научихме важността от контакта с тези деца.“ – разказва Нешо.

Той вече си е в Пазарджик, а вчера публикува и снимка, която издава друго негово хоби.

Бизнесменът Нешо Пелтеков покори Ухуру на Килиминджаро

Високо, високо, високо…: Нешо Пелтеков изкачи Монблан, посвети го на Пазарджик