Анна ГЕОРГИЕВА, треньор в СК „Шампион“

Страхотен успех постигна състезателят по модерен петобой от СК „Шампион“ Емил Грозданов на провеждащото се в момента Европейско първенство в Португалия, за 17 и 19 годишни.

Емил се класира за финала с лични резултати в плуването на 200 свободен стил  – 2.04.34 и комбинираната дисциплина 3 по 800 бягане с 3 стрелби.

Емо влезе на финала с първи резултат, което още повече изостри апетита за добро класиране. След ден почивка, отново с личен резултат на плуването – 2.03.99 Емил Грозданов тръгна от осма позиция на комбинираната дисциплина.

Въпреки силния личен резултат силите стигнаха за класиране на 7 място.

На 1,2,3 и 4 място се класираха състезателите на Русия, а 5-тият състезател в класирането е от Италия, а 6-ият от Германия, с когото Емо има равен брой точки.

Емил Грозданов получи квота за участие в Европейското след силното си представяне в Държавните първенства, с две шампионски титли в неговата възраст и две вицешампионски в горната до 19 години, както и вице за младежи с петата дисциплина езда.

Утре Емил продължава участието си в Европейското в горната възрастова група до 19 в четирибой – плуване, фехтовка и комбинирана 4 по 800 бягане с 4 стрелби.

Емил Грозданов е ученик в Спортно училище Пазарджик. В средата на септември Емил ще участва на Световното първенство в Александрия, Египет.