Четвъртото издание на Пазарджик Run Lacrima ще се проведе днес (8-ми септември) от 18:00 часа в парк „Остров-Свобода“.

Часове преди старта на шоуто има над 200 записани участници, сред които част от най-добрите състезатели на България – Йоло Николов, Милица Мирчева, Маринела Нинева и роденият в Уганда Исмаил Сенанджи.

Голяма част от заявилите участие са деца, за които и този път ще бъде организирана “Детска лека атлетика” в специално обособена зона. Всяко дете, което е част от събитието, ще получи грамота за участие.

Официален спонсор на събитието е Lacrima, а то се организира със съдействието на Община Пазарджик, “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува”, Българска федерация лека атлетика, Рън България, Съвет за младежка политика Пазарджик, Био магазин Слънчоглед.

Парични награди ще получат призьорите (първо, второ и трето място) в категориите – мъже, жени, юноши и девойки. И тази година ще има щафетно бягане, като промяната е, че щафетата вече е съставена от четирима състезатели (двама мъже и две жени). Първите три отбора също ще получат финансови награди.

И още една новост на Пазарджик Run Lacrima тази година. Отделни парични награди ще има за призьорите от Община Пазарджик (за целта се изисква да покажат адресна регистрация на територията на общината). Жест към жителите на Община Пазарджик е безплатното им участие в състезанието, като отново се изисква адресна регистрация.

Освен професионалните състезатели и десетките участници, на Пазарджик Run Lacrima един от звездните гости и участник ще бъде Мисис България 2018 година Роксана Кирилова. Тя е председател на Фондация “С любов към Теб”, която се занимава активно с благотворителна дейност и подпомага различни каузи. Първата й кампания е насочена към достъпния спорт за всички, посредством изложби, представящи места от различни градове в България, които са достъпни за абсолютно всички желаещи да спортуват. Може да видите красивите снимки на Роксана, заснети от фотографа Милен Торбев, и в красивия ни град Пазарджик.