С изцяло обновено парково пространство посрещнаха първия учебен ден ученици и учители от ОУ“Патриарх Евтимий“ в гр. Пещера. С помощта  на щедро дарение от „Биовет“ АД с нова визия се сдобиха алеите в училищния двор. Десетки видове цветя и шест дървета, вече имат нов дом и ще радват малчугани, преподаватели и родители.

Всички растения са слънцелюбиви, а дърветата са от бързорастящи видове. С течение на времето дворът ще става все по-красив.

Преди

Сега

На една от алеите е разположен и алпинеум, който се вписва красиво в екстериорното пространство пред училищната сграда.

Преди

Сега

Със съдействието на ръководството на „Биовет“ преди няколко месеца бе поставена и ограда, която възпрепятства преминаването на животни и паркирането на автомобили в училищния двор.

Част от растенията, които бяха доставени с микробус от „Биовет“ АД

Две нови пейки предостави Община Пещера, а с помощта на служители и техника от фирмата на „Братя Пашкулеви“ бе оформено пространството за скалния кът. В насаждането на растенията се включи целият педагогически екип на училището, а също така и родители, заедно с децата си.

Новите придобивки направиха силно впечатление на родителите и децата, те останаха приятно изненадани. На снимката виждате Иван Каймакамов, който е шестокласник в училището и заедно с баща си Тони помогна при засаждането на цветята.

Много ни харесва, но и трябва да си го пазим, казаха тези две момчета, които с радост позираха за снимка пред скалния кът. Чуйте какво споделиха Айше Кертова, Анелия Чапарова и Нина Сиракова, майки на деца от училището, в първия учебен ден.

“Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. Добротата и щедростта са сила, с чиято помощ правим добро около себе си, а даването или даряването е най-висшата проява на човещина и носи огромно удовлетворение на онези, които го правят от чисто сърце и с любов.

Да дариш безспорно е едно благородно дело. Но да дариш за ученици, за училище, за образование, е нещо много по-специално, продиктувано от християнски добродетели и възрожденски традиции дошли от времето, когато богатите български първенци са влагали средства в обучението на нацията.

Позволете ми от свое име и от името на целия екип на ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ да изкажа специалната ни благодарност към Вас за дарените насаждения за облагородяване на алеите в училищния двор, създаването на нови такива, както и за изграждане на единствен по рода си в град Пещера алпинеум в училищна среда“. – се казва в Благодарствено писмо от педагогическия екип до ръководството на „Биовет“ АД.