Засилени проверки на водачите през почивните дни бяха извършени от служители на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в региона. Те са част от мерките предприети от полицията през Седмицата на детската пътна безопасност и началото на учебната година.

Акцентът на униформените бе върху употребата на наркотични и упойващи вещества от водачите и шофирането след това. Пътни полицаи са засекли 24-годишен мъж от Пазарджик и негов 23-годишен съгражданин. Двамата били зад волана на «Мерцедес» и «БМВ»  под въздействието на наркотици.

40-годишен пазарджиклия и 65-годишен от пазарджишкото село Синитово пък шофирали след употреба на алкохол над 1.2 промила.

Вчера по обед автопатрул при полицейския участък в Сърница спрял за проверка джип «Гранд Чероки» с водач 27-годишен жител на родопското градче. Оказало се, че той препускал по улиците под въздействието на канабис, а в сенник на автомобила били открита саморъчно направена цигара с марихуана. Криминалисти извършили проверка в жилището му, където също било установено още неголямо количество сух канабис.

И петимата водачи са задържани в арестите на полицейските управления в областта. Спрямо тях са образувани бързи производства под надзора на Районната прокуратура.

В хода на акцията са съставени още 30 акта и 42 фиша за установени нарушения на Закона за движение по пътищата.