Състезателят на СК ШАМПИОН Пазарджик – Емил Грозданов доказа, че всяко старание и усилие носи позитивен резултат, като се класира на шесто място на смесена щафета с Ралица Митева, на Световното първенство по модерен петобой, което се състоя в Александрия, Египет от 12-19.09.2021г. Резултатът е впечатляващ, на фона на общо 17 екипа достигнали до финала.

Емил Грозданов се класира на 11-о място на завършилото Световно първенство по модерен петобой за младежи до 17 г., като се пребори на финала с 36 елитни атлети от цял свят, а мястото му можеше да бъде още по-напред, но е бил спънат по време на участието си на финала, въпреки това е успял да се изправи и да продължи.

16-годишният Емил Грозданов е възпитаник на Спортното училище в областния град и е част от топ-10 на спортистите в Пазарджик. Той спечели седмата позиция в Европейското първенство по пентатлон, а новият му успех се дължи на дълги и изтощителни тренировки, с помощта на треньорите му Валентин и Анна Георгиеви. Според тях Емил тепърва ще жъне нови успехи, тъй като е надарен с талант, но и с много усърдие за постигане на първото място в избрания от него спорт.