Тази събота, 18-и септември, се проведе любимото състезание на децата – Игри по дъгата с FREZCO – тротинетки. Игрите по дъгата в Парк Остров “Свобода” се превърнаха в традиция за Пазарджик, която традиция учи младите още от ранна детска възраст, че спорта и физическата активност са важни и на първо място – забавни. „Щастлив съм, че тази година видях толкова много деца и родители на състезанието. Децата са наш приоритет и ще продължаваме да насърчаваме тяхното пълноценно развитие, чрез различни събития и спортни мероприятия, защото те го заслужават. Искам да благодаря и на нашите партньори от LACRIMA, които също разбират важността на тези дейности и са част от мисията на Община Пазарджик.“ – каза кметът Тодор Попов, който сложи старт на надпреварата.
Участие взеха деца от  4 до 13-годишна възраст, разполагащи със собствена тротинетка, която не е електрическа. По време на състезанието малчуаните бяха разделени на 5 възрастови групи (4/5 г.; 6/7 г.; 8/9 г.; 10/11 г.; 12/13 г.), съответно на момичета и момчета.
Децата бяха наградени от кмета Тодор Попов, Ренета Камберова и Росица Черкезова – представител на Lacrima. Всяко дете получи грамота за участие и хладилна чантичка, осигурена от Lacrima и детската линия на бранда – Frezco, под чието мото се състоя събитието. Децата имаха и възможността да опитат от висококачествени млечни продукти на Lacrima и Frezco както от павилионите в парка, така и от чантите, в които също имаше част от тях.
Класиране, Възраст 4/5 годишни, момичета
1.Силвия Райчева
2.Изабел Антонова
3.Ивона Хаджиева
Класиране, Възраст 4/5 годишни, момчета
1.Георги Трясков
2.Константин Йоков
3.Симеон Йовчев
Класиране, Възраст 6/7 годишни, момичета
1.София Данчева
2.Десислава Иванова
3.Петя Гергова
Класиране, възраст 6/7 годишни, момчета
1.Даниел Лачев
2.Пламен Караиванов
3.Димитър Теодосиев
Класиране, Възраст 8/9 годишни, момичета
1.Ванеса Тренчева
2.Спасимира Стоилова
3.Ивон Пискова
Класиране, Възраст 8/9 годишни, момчета
1.Деан Колев
2.Симеон Серев
3.Василен Василев
Класиране, Възраст 10/11 годишни, момичета
1.Патрисия Вацева
Класиране, Възраст 10/11 годишни, момчета
1.Елин Бухов
2.Илия Бимбашов
3.Тодор Геров
Класиране, Възраст 12/13 годишни, момчета
1.Кирил Стоименов
2.Виктор Криловски