Снимка: Никола Колев

На 22 септември Слънцето влиза в знак Везни в 22:21ч и започва есенното равноденствие в северното полукълбо. Краят на лятото дойде. Равноденствието, както подсказва името му, настъпва, когато нощта и денят са с еднаква дължина, перфектно балансирани, преди да започне новият сезон.

Почистете пространството около себе си. Сега е моментът да изхвърлите или раздадете нежелани неща, които вече не използвате и които могат да бъдат полезни на другите. Отървете се от нещата, с които имате негативни асоциации, защото това ви освобождава от мисли и убеждения, които вече не са ви полезни и ви помага да се съсредоточите върху това, което е важно за вас.

Използвайте енергията на равноденствието, за да се свържете с вътрешните си знания, започва периодът на инкубация и дългосрочно планиране. Идеите, които посеете през този период, през пролетта започват да поникват, трансформират се и се засилват от времето, когато сте в несъзнаваното.

Използвайте силата на естествените цикли, за да се отворите за собствените си дълбоки знания и интуиция. Есенното равноденствие обявява времето за откриване и оценяване на нашите благословии.