Доброволци от Доброволното формирование във Велинград бяха отличени за активната си дейност. Това стана днес на кратка церемония в сградата на Община-Велинград. На нея присъстваха директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов, началникът на РСПБЗН-Велинград главен инспектор Методи Ушев, кметът на Община-Велинград д-р Костадин Коев и представители на местното доброволно формирование.

От името на директора на Глана дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» главен комисар Николай Николов членовете на фомированието бяха отличени за техния изключителен принос и участие в борбата с горски пожари на територията на Велинград и Ракитово. Наградите бяха връчени от комисар Ангел Ангелов.

От своя страна кметът на общината д-р Коев им връчи тържествено служебните карти и бележки, удостоверяващи тяхното членство в доброволното формирование на курорта, както и благодарствен адрес за изключително активната им дейност при участие в гасене на възникнали пожари и аварийно-спасителни дейности от началото на годината.