Снимка: Ирина Недялкова, фейсбук

Много хора изпитват обреченост и мрачност в процеса на стареене. Друи нямат търпение да станат пенсионери. За тях това означава по – евтини автобусни карти, по -малко стрес, повече време за хобитата.

Ето шест причини да прегърнете остаряването:

Причина 1:

Всички остаряват, но и имат спестени пари

Колкото повече напредвате в старостта, толкова повече изглежда, че сте придобили полезни вещи, за които повечето млади хора може би дори не са и помисляли. Събирането на необходими принадлежности през годините е фантастично, защото означава, че имате почти всичко и сега можете да харчите спестените си пари за дрехи, развлечения и пътешествия.

Причина 2:

Повече белези от смях край очите и устните

С напредването на възрастта кожата ви става по -суха, което означава по -малък шанс да получите нови петна и пъпки по нея. Това е страхотна новина, тъй като вече не трябва да се тревожите за дерматологичното въздействие на яденето на мазна пица. Може да имате бръчки, но не ги наричаме бръчки; а ги наричаме „линии от смях“. Те ни напомнят за всички моменти, през които сме се смеели, докато ребрата ни заболят – смешните спомени са едно нещо, което пластичната хирургия и ботокса няма да ни дадат.

Причина 3:

Вие сте една мъдра сова

Баба беше права през цялото време – научно е доказано, че по -възрастният наистина означава по -мъдър. Изследователи от Калифорнийския университет сканирали мозъка на 3000 калифорнийци на възраст между 60 и 100 години и установили, че възрастните хора – въпреки по – бавното време на реакция – са забележително добри при вземането на решения, поради по -ниските нива на допамин в мозъка им.

Високото ниво на допамин в по -младите мозъци често кара младото поколение да реагира на трудни ситуации емоционално, а не логически. По-възрастните хора са по-малко склонни да бъдат подхранвани от емоции и са по-склонни да вземат добре информирани решения. Ако сте изправени пред трудно решение, просто се доверете на възрастните хора.

Причина 4:

По -малко стрес

С напредването на възрастта изглежда оставяме най -трудните части от живота зад гърба си. Намирането на пътя ни през заплетената мрежа на нашите тийнейджърски години, кариерата и родителството са трудни; но сега, след като направихте всичко това, можете да се отпуснете и да погледнете назад с хубави спомени.

Старостта означава по -малко стрес, а по -малко стрес означава, че имате повече време за семейството, хобитата и общо щастие. Независимо дали става въпрос за канарче в клетка или звука на дъжда, който трака по бараката, възползвайте се от по -фините точки на живота сега, когато ви се даде възможност. Не се притеснявайте, ако го направите.

Причина 5:

Да се ​​отървете от нахалството

С напредването на възрастта изглежда по -лесно да се измъкнете от нахалните въпроси, като използвате слуховите си апарати или други принадлежности за „стари хора“ в своя полза. Ако слухът ви е станал малко по-малко ефективен, отколкото преди, използвайте слуховия си апарат във ваша полза, като не отговаряте на всички въпроси на някои нахални хора. „О, съжалявам, че не те чух – старият слухов апарат свири. Свърши ли се сега? Няма значение“. Това е безспорен плюс за остаряването. А също и:“Съжалявам не те чувам добре.“ или „Не те видях, очите ми са доста отслабнали“.

Причина 6:

Уверени сте

Най -накрая приемате телата си такива, каквито са и вече не се замисляте колко по -хубаво бихте изглеждали с по -големи гърди или по -малки кореми, както правихте в тийнейджърските си години. Ако излезете навън и изглеждате малко по – зле, другите го виждат повече като по -мило, отколкото като мързеливо. По същия начин, ако имате посетители в дома си, е напълно нормално  да посрещнете своите гости само с чаша чай и бисквита.