Листа на Политическа партия „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ бе регистрирана днес в Районната избирателна комисия в Пазарджик, става ясно от решението публикувано на сайта на комисията. Водач отново е Йордан Цонев, той е роден през октомври 1956 г. в добричкото село Карапелит.

 От 1991 до 1995 г. е общински съветник от СДС и председател на икономическата и финансово-бюджетна комисия на общинския съвет в Бургас. От 1995 до 1997 г. е председател на управителния съвет на частни търговски дружества.

Избран е за депутат в 38-ото Народно събрание от листата на СДС. Тогава става председател на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента. Избран е за член на Националния изпълнителен съвет на СДС на 11-ата Национална конференция на партията (26 февруари 2000), но по-късно е изключен от ръководството на СДС и от партията по обвинения в клиентелизъм и корупция.

В 40-то Народно събрание влиза от листата на ДПС и става неин заместник-председател, както и член на Комисията по бюджет и финанси и Делегацията в Интерпарламентарната асамблея по православие. В Централното оперативно бюро на ДПС отговаря за икономиката и бюджетната политика.

Депутат и в 41, 42, 43, 44, 45 и 46-ото Народно събрание.

Вижте кои са останалите в листата.

Име, Презиме, Фамилия
1 Йордан Кирилов Цонев
2 Сюлейман Махмуд Кичиков
3 Осман Акчай Мурадов
4 Небие Исмет Кабак
5 Цанко Бенчов Молов
6 Траян Ромеов Ангелов
7 Мустафа Фейзи Алиш
8 Бюрхан Неждет Шериф
9 Мехмед Мустафа Бандьо
10 Фатме Салих Молаахмед
11 Ивайло Костадинов Личев
12 Фатма Себайдин Исаева
13 Веселина Николаева Димитрова
14 Искро Фердов Бейков
15 Хюсеин Мюмюн Дурмуш

Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са кандидат – президентската двойка на ДПС