Представянето на книгата на Стойчо Керев „Измамна реалност“ е този петък, 15-ти октомври от 17:30 часа в Младежки дом Пазарджик.

Кой е Стойчо Керев?

За тези, които все още не знаят кой е Стойчо Керев ще кажем , че той е журналист, продуцент и медиен експерт. Автор, лектор и комуникатор на методики за поведение и анализ. Създател е и продуцент на предаването, станало платформата за наука, мистика и конспиративни теории – „Новото познание“, продължение на авторския му проект „Въпрос на гледна точка“.

Стойчо Керев е човекът направил последното телевизионно интервю на Тодор Живков, излъчено в програма „Всяка неделя“. Автор на статии и редица публикации в електронни и печатни издания. Работата му в областта на документалното кино включва и успешните проекти: „Конспирация 2017“ и „Измамна реалност“.

Що се отнася до книгата със същото име – „Измамна реалност“, тя е за хората, които са готови да приемат познанието като начин на живот. Да не спират да се образоват и да бъдат любознателни изследователи на своето време. Години наред ние живеем в една реалност, която заплашва да се превърне в наш дом.

Но тя не е истинска, повдига завесата авторът. Тази реалност е създавана да направи живота подвластен на понятия, лишени от морал, ценности и стабилни основи. Промяната се случва толкова бързо, че сетивата не успяват да я регистрират. Сякаш някакъв странен ефект е обгърнал умовете и променя представата за света. Какво, по дяволите, става с този свят?

Керев за книгата си

„За измамна реалност говорим не само в 21 век, говори се още от времето на Исус. Тази измамна реалност се е опитвала да управлява живота на хората още от онова време. Нима измамна реалност не е било времето на Втората световна война или Първата световна война?… Хората са достатъчно интелигентни и имат информация- те знаят, че измамна реалност е просто понятие, но когато си образован, ти можеш да видиш и едната, и другата гледна точка и да направиш така, че да изградиш свое собствено мнение… Днес самите ние създаваме измамната реалност, защото някой се опитва да ни управлява, но той знае много добре, че с определени методи и средства може да манипулира съзнанието ни. Но дали ще се поддадем, зависи само и единствено от нас. И когато се поддадем- реалността става измамна“- казва Стойчо Керев пред БНР.
Според него съвременните средства за манипулация са както медиите – радио, телевизия, интернет, печатни издания, така и книгите:
„Те дават възможност да се манипулира мнението на хората, и не само да се манипулира, но и да се управлява по един доста опасен начин. Книгата „Измамна реалност“ прави нещо друго – тя дава възможност да бъдат видени различните гледни точки и интелигентните хора, които идват на нашите срещи в страната, могат да направят изводите сами за себе си. Те преди всичко дават възможност на собственото си съзнание да се освободи, за да може да вземе решение. А когато то вземе собствено решение, тогава никой не може да те подведе…“