Обичате приключения на ски пистата? И изгаряте от нетърпение отново да посетите планината, която за пореден път има да ви разкаже вълнуваща зимна приказка… Няма нищо по-хубаво от снежното време и от сгушилите се в белота върхове, които се извисяват високо в небето и изглеждат толкова недостъпни. Това ни кара да желаем още по-силно да ги достигнем, да им се насладим и да почерпим от тях вдъхновение!

Как обаче ще можем да се потопим в този разкош – дар от природата, ако не сме подготвени с подходящи скиорски обувки, като тези на Alpina, и надеждно облекло? Всички знаем, че условията в планината са сурови, често ни подлагат на изпитания, а ние невинаги знаем как да се справим с предизвикателствата на природата. Едно от най-важните неща в случая е пълната ски екипировка – нека разберем повече.

 Какви трябва да бъдат обувките за скиори 

Когато сме горе в планината, и то през зимата, може да ни се случи всичко… Именно това прави носенето на качествени ски обувки задължително – марката Alpina е един отличен избор, защото предлага оригинални модели с топ изработка, които притежават и съвременен дизайн. Те осигуряват пълна свобода на движение, но в същото време и стабилност на крака, което е важно при стръмни спускания и обхождане на по-леки терени. Други важни особености са:

  • Комфорт – ако вътрешната част на скиорските ботуши не е удобна, стяга и не ни осигурява нужната топлина, е много вероятно да не се чувстваме добре с избрания от нас чифт;
  • Максимално ниско тегло – важно е да бъде точно такова, за да не се затрудняваме, докато се движим по снега; 
  • Износоустойчиви материали – от такива трябва да бъдат ски обувките, които ще откриете и с името Alpina. 

Не правете компромиси с важните компоненти от скиорското облекло, защото от това не само зависи вашето удобство, но и безопасността ви на снежната писта. 

Защо да изберем марката Alpina 

Alpina е име-синоним на качество и професионализъм. С тази марка ще откриете мъжки, дамски и детски ски обувки, които не само имат модерен дизайн, но са и много надеждни. Отличават се на пазара с изключителните си характеристики, които включват термо изолация, регулируеми уловители, въздушна вентилация и т.н.

С какво да носим скиорските ботуши Alpina

Можете да комбинирате вашите ски обувки Alpina с всички останали компоненти – част от вашето зимно облекло. Това са гащеризонът, якето, термо бельото, дебелите чорапи и прочее. Преди да поръчате конкретен модел, изберете правилните за вас размери, както и преценете ширината на ботуша, за да не се окаже той твърде тесен за вашия крак. Нивото на твърдост е също въпрос, който е добре да занимава ума ви, преди да направите покупка.