Мариана Владова, Библиограф-информатор „Справочно-библиографски и информационен отдел“
Регионална библиотека „Н. Фурнаджиев“ – Пазарджик има удоволствието да Ви представи виртуалната услуга „Попитай библиотекаря“ на Справочно-библиографски и информационен отдел (СБИО).
Уважаеми читатели, чрез тази услуга можете да получите информация, отнасяща се за нашата библиотека и нейните фондове, за определени заглавия на периодични издания и книги, в случаите, когато имате нужда от съдействие при ползването на електронните ни каталози.
Ако Ви е необходим подбор на източници на информация по определена тема, сведения или факти, които могат да бъдат намерени с помощта на справочна, енциклопедична литература и достъпните за Регионалната библиотека информационно-търсещи системи, потърсете ни!
Вашите въпроси може да задавате всеки ден от седмицата. Те трябва да са ясно формулирани, зададени на български език, да са свързани с библиотеката, нейните фондове и услуги, да изискват кратка информация от различни области на знанието. Ще получите по имейла си готов отговор или препратка към източници, за извличане на необходимите данни. Обемът на предоставената информация е ограничен до 3 резултата от търсенето. Срокът за получаване на отговор е до два работни дни.
За тази цел е необходимо да попълните и изпратите формата за контакт, публикувана в сайта на библиотеката, в раздел „Попитай библиотекаря“ – име и фамилия, интересуващият Ви въпрос и Вашата електронна поща.
Считаме за необходимо да Ви уведомим, че не отговаряме на въпроси от търговски характер, не предоставяме за ползване готови реферати, дипломни и курсови работи. Не решаваме конкретни задачи по математика, химия, физика или други дисциплини, не даваме юридически и медицински консултации, не отговаряме на некоректно зададени въпроси.
За по-детайлно търсене може да подадете заявка по образец в Справочно-библиографски и информационен отдел, 2 ет. на библиотеката.
При запитвания, отнасящи се до: статистически данни, обяви за свободни работни места, ЖП и автобусни разписания, изпитни дати за висши учебни заведения и др. подобни, моля, заповядайте за съдействие на място в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“!