10 приоритета за които ще се борят в следващото Народно събрание посочиха кандидатите за народни представители на „Демократична България – Обединение“ в Пазарджик, където днес с пресконференция бе открита предизборната им кампания.

„Укрепване на правовия ред и институциите, лустрация и почистване на службите, радикална модернизация, развитие на човешкия капитал, реформа на изборния процес, чиста околна среда, свободни медии – това са само част от плана за рестарт на правовия ред и за радикална модернизация на България, подчерта водачът на листата.“ – Антоанета Цонева.

Новият слоган на кампанията е „Време е да спечели България“.

„Ще направим така, че отново посланията на ДБ да достигнат до възможно повече хора от областта.“ – каза Цонева, като оповести и това, че кемперът от предишната кампания ще бъде на линия и до 14 ноември.  Кампанията отново ще бъде подчинена на принципа „очи в очи“, като тя няма да бъде скучно скандиране на лозунги, а ще бъде възможно най-креативна, за да отговори  и на очакванията на младите хора.

Цонева подчерта, че Пазарджик е район, който продължава да има трудности с материалното състояние на хората.

“Видях го и го усетих много силно в предишната ми кампания. Хората напускат този район и търсят своето щастие в други места в България и извън страната. Ще стигнем до всяка една точка в избирателния район въпреки нелеките условия на тази кампания”, допълни Цонева.

Малко по-късно, бе представена и листата на „Демократична България – Обединение“, като стана ясно и това, че в нея има нови лица. Коалицията ще присъства в дигиталната бюлетина под №30, а всеки от кандидатите има съответната преференция, която можете да видите в списъка публикуван под следващото видео. Чуйте и вижте част от хората в списъка с кандидати.

101 Антоанета Димитрова Цонева

политик и общественик, депутат в 46-ата и 47-ото Народна събрание

102 Александра Красимирова Стеркова

юрист, експерт по търговско и облигационно право, депутат в 46-ото Народно събрание.

103 Любомир Ангелов Гечев

– мениджър “Бизнес развитие” в германска софтуерна компания.

104 Васил Николов Тодев

общественик, който работи за развитието на туризма, природоопазването, местното развитие и неформалното образование.

105 Кристин Кръстьов Кроснаров

  • юрист.
106 Бранимир  Асенов Манушов

учител по рисуване и директор на художествената галерия във Велинград.

107 Стоил Трифонов Гигов

– специалист в сферата на осигурителното, данъчно и трудовото право и защитата на личните данни.

108 Костадин Стефанов Деянов

– авиоинжинер и радиоинженер.

109 Таня Койчева Андреева

– педиатър и активист за изграждане на специализирана детска болница, депутат в 46-ото Народно събрание.

110 Здравко Милчев Минчев

– учител по български език и литература и по английски език в ОУ “Христо Смирненски” в Пазарджик.

111 Иван  Тодоров Хрисин

–  лицензиран лесовъд. Има собствен бизнес за дърводобив и обработка.

112 Николай Евтимов Янев

– технически ръководител в строителството в телекомуникационна компания.

113 Петър Христов Цикалов

– предприемач с експертиза в строителството на сглобяеми енергоефективни домове.

„В областта има много проблеми за решаване, като един от тях е липсата на адекватно здравеопазване в малките населени места, но аз мога да кажа, че ние с Александра Стеркова сме буквално „деца на прехода“ и сме от тези, които не са решили да тръгнат за чужбина, както направиха много наши познати. А те направиха това, защото преходът наистина стана безкраен.“ – заяви д-р Таня Андреева, като посочи, че  „Демоократична България – Обединение“ предлага друга алтернатива:

Според тринадесетият в листата, Петър Цикалов Пазарджик има възможност да реши част от проблемите в областта на икономическото си развитие. Чуйте го.

Ето какви пречки за бизнеса в региона и страната изтъкна IT специалистът Любомир Гечев. Чуйте във видеото.

Антоанета Цонева посочи и това, че „Демократична България – Обединение“ е най-голямата заплаха за статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС, а това от своя страна е довело и до казуса с регистрацията на листата на коалицията в Стара Загора. „Според нас няма никакво законово нарушение, тъй като електронният подпис е точно толкова легитимен, колкото и положеният ръкописно. Това е регламентирано както от нашето, така и от европейското законодателство. “ – каза още тя. „Това е чудовищно посегателство срещу демокрацията в България и злонамерен акт срещу коалиция „ДБ – Обединение“.

„Надяваме се на по-висока избирателна активност, тъй като тя би могла да доведе до съставянето на стабилно правителство.“ – допълни Цонева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!