Водачът на листата на “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева разкритикува последните мерки на Здравното министерство, свързани с ковид кризата.

“В момента и хората, и бизнесът са силно притеснени, защото Министерството на здравеопазването не беше последователно в кризисната обстановка и не определи параметри, според които да се въведе Зеленият сертификат, затова сега хората са неподготвени”, заяви Антоанета Цонева на среща със служители в магазин “КРЕЗ” в Пазарджик.

“Нямаше подходяща информационна кампания и комуникацията се провали изцяло. В 46-ото НС “Демократична България” предложи гласуване на сума, която да послужи за разяснителна кампания, но това така и не беше прието”, добави тя.

Като сериозна причина за ситуацията в момента тя изтъкна пробива на ненаучно обосновани твърдения в обществото относно ваксините, което е объркало голяма част от българите.

Антоанета Цонева обяви като знакова победата на “Демократична България” по казуса с листата в Стара Загора.

“Колкото по-силни са враговете ти, толкова по-силен си ти. Това ни прави още по-решителни”, допълни тя и каза още, че ДПС и ГЕРБ трябва да бъдат отстранени от управлението на държавата поне за няколко години, за да може да тръгнем по нов път.

Антоанета Цонева и втората в листата адв. Александра Стеркова посетиха и фабриката за мека мебел “Николети”. Заедно със свои колеги от листата се запознаха с условията в които развиват бизнеса си собствениците на фабриката.

Предприятието дава работа на 140 души, повечето от които квалифициран персонал. От ръководството казаха, че средната възраст на работниците е 45 години, а нови кадри няма, тъй като училищата с такива паралелки почти не съществуват.

“Проблемът идва оттам, че дори да разполагаме с такива кадри, те са напуснали страната и работят в чужбина срещу по-високо заплащане”, допълниха те.

Представите на “Демократична България” обсъдиха със собствениците и поскъпването на електроенергията и как това се отразява на бизнеса. Хората споделиха колко трудни са условията в енергийния сектор и колко много средства им коства, за да могат да работят.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!