Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си кампания за 13 МИР днес в Пазарджик. Това се случи пред Предизборния щаб на коалицията на ул. „Втори януари“ в областния град, в присъствието на симпатизанти и членове на партията.

„От днес официално даваме старт на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ в 13-ти МИР Пазарджик. За съжаление, ситуацията в държавата е изключително тревожна предвид настъпилите няколко кризи – здравна, икономическа, социална, политическа и образователна, която обикновено не се отчита, но като дългогодишен учител мога да го заявя. Като народен представител в двете кратки Народни събрания и съответно пряк участник в работата на парламентарната ни група мога категорично да заявя, че като парламентарно представена партия в последния парламент положихме максимални усилия с открита диалогичност и разумни компромиси да бъде сформирано редовно правителство“. –  заяви Петя Цанкова. „Като нееднократно всеки от нас алармираше, че в това безвремие, в което се поставя държавата, развитието на въпросните кризи е неизбежно. Но за съжаление, разумът при т.наричащите се партии на промяната не надделя. И в тази кампания влизаме като сериозна партия, която с действията си може да създаде сигурност, стабилност и предвидимост. Както вие, така и повечето избиратели, сте добре запознати с нашата политика, програмата ни, управленските ни намерения. Ние предлагаме повече държава, повече регулация, подкрепа за възрастните хора и младите семейства. Но тъй като ситуацията в държавата е изключително тревожна, ние изготвихме и спешните мерки за първите 100 дни на последващо ново управление, които ще бъдат представени от водача на нашата листа, който е и част от екипа експерти, изготвили мерките. Но преди това ще ви запозная с хората от екипа ни. В листата залагаме на отговорни хора от областта ни, утвърдени професионалисти и уважавани в обществото, амбицирани и уверени. Ще положим максимални усилия, съобразявайки се противоепидемичната обстановка мерките, които сме заложили за излизане от кризата да достигнат до максимално повече хора. Ангажираме се да водим позитивна и толерантна кампания, с разбираеми послания и ясни за обществото ангажименти.“ – каза втората в листата на БСП Петя Цанкова.

Тя представи и хората от листата, като авторитетни и отговорни хора, а след това даде думата на водача Драгомир Стойнев.

„Жалко е, че вместо да обсъждаме бюджета за следващата година, ние за трети път пак трябва да говорим за избори. Опитахме се в конструктивен диалог, да обясним на нашите колеги, че са важни политиките, а след това да говорим за постове и министерства, една политическа сила искаше само с 65 депутати да прави правителство, да налага своите идеи, друга партия първо искаше да си осигури постове, само ние от БСП искахме политиката да бъде на първо място. Само ние искахме да изградим парламентарен консенсус. Нашата задача е в 47 парламент е да имаме конкретни мерки и решения, които могат да бъдат изпълнени в първите сто дни. Ние предлагаме конкретни мерки и решения, и с влизането ни в парламента ще предложим на останалите партии възможности за спешно решение по проблемите на енергетиката, неравенствата, преодоляването на бедността, социалната сфера и здравеопазването. “ – заяви водачът на листата Драгомир Стойнев. „Ние сме разумната партия и предлагаме разумни решения, заради това очакваме и подкрепата на българските граждани. Ние имаме и средносрочни мерки, които предлагаме в сферата на енергетиката, здравеопазването, правосъдната реформа, ние сме сред първите, които са апелирали за нея и смятаме да изпълним тази програма, която сме предначертали.“. – каза още Стойнев. Той представи конкретните мерки, които предвижда БСП. Чуйте цялото му експозе в следващото видео.

Име, презиме и фамилия
Драгомир Велков Стойнев
Петя Николаева Цанкова
Маргарита Иванова Григорова-Киричева
Симеон Петров Симеонов
Стойко Стойчев Стефанов
Диана Маринова Варникова-Милчева
Александър Николов Чалъков
 Димитър Йорданов Жилков
Димитър Ангелов Налбантов
Стефка Петрова Пенева
Гурко Георгиев Митев
Георги Николаев Петров
Веска Димитрова Андонова
Георги Иванов Янкулов

Драгомир Стойнев призова в деня на изборите да бъдат подкрепени с №33 в дигиталната бюлетина, а също така да бъде подкрепена и кандидат – президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова, които са подкрепени от коалиция БСП за България. „Подкрепете ни защото ние сме показали, че не се пречупваме пред задкулисието и можем да върнем парламентаризма в страната. Заложете на експертността и разумните решения. “ – апелира Драгомир Стойнев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!