Българският народ е мъдър. Това си го знаем откакто сме се пръкнали на този свят. И заради това сме на това дередже. Няма по-умни от нас, няма по-изобретателни от нас, няма по-велики от нас. Ние всичко си знаем, всичко си можем и всичко това сами сме си го констатирали. И няма нищо странно, че сме роднина с македонците. Само те повече от нас знаят.

И нашите безкрайно и висококапацитетни знания обхващат цялата вселена. Щото „Господ е българин“. И вероятно по тази причина сме напълно наясно, че няма нужда от ваксина срещу коронавирус. То и вирус не се знае дали има или това е една гигантска манипулация, която вече сериозно ни отнася, предимно към гробищата и болниците, но ние сме непоклатими. Две робства сме изкарали, та един вирус ли ще ни натръшка?

Българинът освен умен е и недоверчив. Заради това цака целия свят като не се ваксинира. Не е в състояние да приеме с лека ръка ваксинирането. Щото като го свържат в 5G мрежата, ще му подслушват мислите, а чипът от „Бил Гейтц“ ще му смени половата ориентация и ще го подчини на рептилите. Може цял свят да се е ваксинирал, но Ганьо не е навит. Защо да му вдигат мерките, защо да не се окопава дълбоко в стаята и да носи маска при 42 градуса на слънце? Защо да не се дезинфекцира и мие до гъбясване? То това последното Ганьо го прескача.

Той търси отговори.

Да му се обясни съдържанието на ваксината на атомно ниво, да му се каже, какво аджеба му вкарват в ръката, защото въпреки ваксинирането хората продължават да се заразяват, а освен това и гушват букета. Но още не се е родил онзи учен, който може и да може, да обясни на наш Ганьо що е ваксина и има ли то почва у нас?

Някак нашият герой пропуска да отметне, че съвсем не знае какво има в двете кутии цигари, които пуши на ден, нито пък в скоросмъртницата домашнярка, нито пък в купешката кайма, нито пък дали са му добре настроени чакрите и дали няма цианкалий в препаратите за съдомиални. Но що пък да се интересува от това? Години наред си пие и пуши, хапва доволно и не се травмира, че всичко това му подкопава имунитета.

Още няма математик, който да му изчисли колко са предотвратените случаи на детски паралич и шарка, които са били елиминирани от ваксина. Още няма как могъщият му мозък да проумее, че медицината е все пак наука, а не личните му констатации след една салата и две ракии. Още по-трудно му е да му „шупне“ мисълта, че всеки от нас има индивидуален имунитет и няма как всички да бъдем под общ знаменател.

Ваксината не е панацея, не е жива вода, нито вещерски пенкилер. Тя не е лекарство. Тя е онова, което се опитва да предпази организма ни от смъртта и няма нужда да задълбаваме, защото няма ка да разберем за какво иде реч, ако не сме изкарали по 6 години в Медицинския университет. Щото Ганьо иска науката да е с обема на лъжица нес кафе. Като я глътнеш и всичко да си знаеш.

Бай Ганьо ще стъпче ваксината, ще я убие, както уби и Алеко Константинов. И няма да е щастлив, когато отново чете „европейци сме, но не до там.“

В момента Ганьо предпочита да се определя като „трансваксър – той е антиваксър, но се чувства като ваксиниран“ и продължава да ръси мозък.