На работна среща с ръководството и състава на РИК Пазарджик областният управител Иван Васев обсъди текущи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка на изборния процес в област Пазарджик за предстоящите избори на 14 ноември.
Работим в добър синхрон и взаимодействие, дейността на РИК е изцяло подсигурена, каза областният управител и допълни, че в следващите дни ще посети всички кметове на общини в областта, с които ще обсъди организацията и провеждането на изборите, взаимодействието с МВР и РЗИ, предвид сложната епидемична обстановка.
От страна на РИК Пазарджик се изготвя график за провеждане на пробното гласуване и разяснителната кампания сред избирателите. Очакват се указанията на ЦИК за обучението, което РИК трябва да проведе на членовете на СИК в областта.
Продължава разпределението на изборни книжа и материали от Областна администрация на общинските администрации. Издадена е Заповед на областния управител за определяне на помещения в общините за съхранение на бюлетини. Непосредствено преди изборите ще се състои отново работна среща със секретарите на общини, пряко ангажирани в изборния процес, МВР, РЗИ, РИК, Информационно обслужване, на която ще се коментира алгоритъм за приемането на изборните книжа в РИК, в изборната нощ.