Едва ли вече има мениджър, който да не знае, че успехът на една фирма не зависи само от високата квалификация на работещите там. Успехът зависи от мотивацията на хората, от комуникацията помежду им и работната атмосфера, от взаимното доверие и преданост между служители и ръководство. За успеха на предприятието благоприятстват наградите и поощренията, които служителите получават, но не на последно място и общите преживявания и забавления. И тук се появява тиймбилдингът.

Буквално преведена от английски думата „тиймбилдинг“ означава изграждане на отбор. Това всъщност е стратегия, която обединява група хора за постигане на обща цел, като ги мотивира към единство и взаимопомощ. Обикновено фирмите, в които работят много хора, се възползват от такива тренингови програми, които целят да обединят екипите и да ги насърчат да заработят заедно за постигането на конкретни цели. В края на едно такова обучение се постига взаимопомощ, подобрено общуване и дори изграждане на приятелства, които съдействат не само за подобряване на работната среда, но и за постигането на по-добри резултати в дейността на фирмата.

 

За да организирате тиймбилдинг , първо трябва да изберете мястото. А то задължително трябва да е различно от служебното, с което хората са свикнали. Така ще ги изкарате и чисто физически от ежедневието и рутината, с които са свикнали.

Най-активната част от деня прекарваме в офис, пред компютъра, на изкуствена светлина и при липса на свеж въздух. Не би ли било прекрасно да съберете колегите си сред природата? Представете си вечнозелените борове, аромата на смола и билки, свежата морава и песента на птиците. Кое е това място? Благоевград!

Няколко са основните предимства на Благоевград, които го определят като отличен избор за провеждане не тиймбилдинг събития. Първото от тях е местоположението му. Градът се намира на по-малко от час от София, което го прави бързо и лесно достъпен за организиране на всякакъв вид събития. Автомагистрала „Струма“, която стига до Благоевград, прави пътуването комфортно и безпроблемно. В същото време, хълмовете на Рила и прекрасната природа наоколо, сред които е разположен градът,  осигуряват изключителна атмосфера.

На следващо място, но не и по важност, е отличният избор от места за настаняване, където да отседнете с колегите. Тук можете да избере перфектния хотел, където освен отлични стаи, да получите и много повече – най-големия и модерен СПА център в региона, вътрешни и външни отопляеми басейни, вкусна и абсолютно натурална храна, приготвена от продукти, произведени в собствени ферми и богат избор от занимания и активности.

Нека Ви разкажем какво можете да правите в Благоевград, ако го изберете за тиймбилдинга си. Най-напред ще получите настаняване в първокласен хотел – с топло посрещане и професионално обслужване. А още по-хубавото е, че освен отлични условия за настаняване, можете да организирате активности, различни от стереотипите. Наред с традиционните игри, куиз и състезания, тук можете да се включите в надпревара по конна езда, бейзбол, тенис, рафтинг, а през зимата и ски.

Сигурно знаете, но нека да напомним: Ездата не просто тренира мускулите на цялото тяло, но общуването с конете успокоява психиката и прогонва стреса. А това не е ли една от целите при организиране на този тиймбилдинг? Заедно с колегите си можете да се включите в обучение за начинаещи и любители в манеж, разходки сред природата и професионално обучение в дисциплината Ендюрънс. Освен езда, конната база предлага и фотосесии с конете и организиране на различни събития на място.

А какво ще кажете за бейзбол? Именно тук се намира бейзболното игрище „Портър парк“, което е дом на многократните шампиони на България „Бизоните“. Непосредствено до него е изградено и прекрасно футболно игрище, а  организирането на игри по бейзбол и футбол е друга отлична възможност за сплотяване на колектива.

Бейзболното игрище се намира в близост до парк „Бачиново“, който сам по себе си е отлично място за провеждане на разнообразни игри и занимания. От катерене през кръговете с различна трудност във въжения парк, през каране на водни колела и състезание с водна топка през топлите месеци, до различни отборни игри и надпревари по поляните на парка.

По течението на река Струма в близост до Благоевград, Вашите служители могат да се впуснат и в едно доста вълнуващо изживяване – рафтинг! Струма предлага най-добрите условия за рафтинг на целия Балкански полуостров. А базите на рафтинг клубовете по течението на реката са оборудвани с професионална екипировка и висококвалифицирани инструктори. Е, малко може да се понамокрите, но изживяването ще бъде незабравимо за целия колектив.

И ако високият адреналин Ви се нрави, имаме и друго високоскоростно предложение. Картинг писта Благоевград разполага с 14  карта и съвременна измервателна система. Самата писта е със седем десни и четири леви завоя, къси и дълги прави, като всичко това гарантира много адреналин за всички.

Състезания по плуване, водна топка, различни игри в басейна, турнир по тенис – всичко това Ви очаква в най-добрия благоевградски хотел. А когато активностите са съчетани със СПА, басейни и релакс в свободното време, удовлетворението за всички е сигурно.

И да, Благоевград наистина е перфектната дестинация за тиймбилдинг.