„България има нужда от нови лидери, които носят отговорност за своите решения“. – заяви днес в Пазарджик съпредседателят на КП НОД – Петър Москов, по повод на представянето на кандидат – президентската двойка на обединението – Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева.

„В последните два парламента ясно пролича липсата на силна десница, Национално обединение на десницата е десницата, която липсва в политическия пъзел на България. НОД е съюз между политическите партии „Консервативно обединение на десницата“, „Български земеделски народен съюз“, „Български демократически форум“ и „Средна европейска класа“.

Ние заставаме зад изконните десни ценности обединение на нацията зад единен национален идеал, отстояване на десните идеи за защита на работещите решения, на нормалността в живота на хората, на градивните политики в обществото и на християнските ценности, които ни характеризират като част от Европейската цивилизация.“ – каза Москов. „Днес битката не е между ваксъри и антиваксъри, а межжду левица и десница, защото битката в лявото поле не е в полза на нормалността.“ – заяви Москов.

Според думите му два са основните въпроси, които трябва най-бързо да намерят своите решения – ковидкризата и цените на индустриалния ток в България. Ако бъдат избрани в парламента народните представители от НОД ще настояват за бърза и добре организирана кампания по отношение на ваксините. В момента всички парии апелират за ваксинация, но служебното правителство не е организирало смислен дебат с обществото, за да разясни какви са ваксините, защо са полезни и на кого могат да навредят. Вече втора година ние караме от локдаун в локдаун, докато останалите хора по света и Европа, вече започват да се освобождават от ковид-мерките. Новата национална цел трябва да бъде обединение на обществото, чрез ясна кампания за ваксинация. „И това е работа на българската държава, на българското правителство и парламент.“ – заяви Москов. „Причините да имаме тези цени на тока за фирмите са БСП и Демократична България, с любезното съдействие на ГЕРБ, заради техния „зелен преход“ и „зелена сделка“. Целият бизнес в момента плаща политически данък.“ – каза още Москов.

„В бедна държава да се пази околната среда е последната мисъл на гражданите, заради това те тази зима ще горят каквото намерят, и не са виновни. Цените на дървата и въглищата вече са непосилно високи за много хора, те няма как да бъдат обвинявани заради мръсния въздух в градовете.“ – каза Петър Москов.

„Тезата за независима прокуратура е фалшива. Защото в момента никой не може да носи отговорността за решеинята на Главния прокурор, той се избира от ВСС. Прокуратурата трябва да е вън от съдебната система и да се назначава пряко от премиера, който да носи лична отговорност за избора си. Искаме ясно отговорност, защото какво ще стане ако свалим днес прокурорът Гешев, утре ще дойде прокурорът Иванов или Петров, това какво променя? Когато говорим за корупция трябва да се види генезата на тази корупция от къде е дошла тя? Ние не сме наивни и не смятаме, че корупцията може да изчезне. Тя винаги ще съществува и съществува дори в стара Европа. На нас ни трябва български закон като „Магнитски“, за да се пресече корупцията, която беше насадена в нашата действителност от бившите служители на ДС. Те са икономическите господари на днешното ни общество.“ – каза Москов.

Чуйте, какво още заяви той в следващото видео.

В последните месеци сме в президентско управление, което е на път да загроби държавата. Президентът трябва да бъде лидер и да обединява обществото около правилните решения. Президентските правомощия са достатъчно ако се използват ефективно. Конституцията ни извежда президента като лидера на цялото българско общество.

Това е категоричната оценка на кандидата за президент на Национално обединение на десницата Горан Благоев. „Очевидно от личните качества на заемащия тази висока позиция, зависи до колко ще съумее да надскочи дребните си лични амбиции и да съумее да бъде лидер на българите, пояснява той. За съжаление не виждаме такъв пример в момента. Много ясно това си пролича около кризата с коронавируса. Тя отдавна вече не е медицинска. Изходът от нея изисква смело и отговорно политическо лидерство, което да ни обедини около конкретни политически решения за ясен път за излизане от този омагьосан кръг.“

Чуйте позицията на кандидат – президента Горан Благоев в следващото видео.

„Моят личен принос за осветляване на корупцията е, че не допуснах да се закрие Комисията по досиетата, по мое време разширихме и обхвата на проучените лица. Необходим ни е лустрационен закон за да затворим тази стара страница от българската история. “ – каза лидерът на „Републиканци за България“ – Цветан Цветанов.

НОД е дългосрочен проект за хората с дясно мислене, които не желаят да бъдат управлявани от олигарси.

Национално обединение на десницата е проевропейска политическа формация защитаваща ЕС:

  • основан на европейската християнска цивилизация и нейните ценности
  • който е общност от достойни суверенни нации, обединени в солидарно усилие за просперитет и нарастващо благоденствие.
  • С ясни географски, културни и икономически граници.

Основна политическа цел на Национално обединение на десницата е:

България да стане богата, просперираща държава с инициативни и богати граждани. И тази политическа цел ще се реализира чрез:

  • Възстановяване на държавността, реда и личната сигурност
  • Връщане на икономическата свобода
  • Налагане на консервативен социален модел, основан на лична отговорност
  • Декомунизация на обществото
  • Защита на християнските ценности и българската културна идентичност
  • Превръщане в основна вътрешно и външно политическа цел на българската държава противопоставяне на розовия либерален екстремизъм в ценностно, културно и икономическо отношение.

Предизборната програма на Национално обединение на десницата“ включва необходимите промени във всички сектори, с цел постигане на стратегическите политически цели.

За изпълнение на тези цели Национално обединение на десницата“ предлага своите политически решения, които са описани в пълната версия на платформата – ТУК.

Водач на листата на Национално обединение на десницата в Пазарджик е Димитрина Кацарова. Можете да подкрепите партията като изберете №7 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*Платено съдържание съгласно договор за отразяване на политическа кампания за избор на президент, вицепрезидент и народни представители на 14 ноември 2021 г.