Коалиция ГЕРБ-СДС продължава своята предизборна обиколка. Ежедневните срещи с граждани в населените места част от област Пазарджик само затвърждават всеобщото усещане за тревога у хората. Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева акцентира на редица теми, които несъмнено касаят всички. Със служители в обувна фабрика в Пещера
Захариева говори за изпуснатата от контрол пандемия и галопиращото поскъпване на живота. Тя ги призова да подкрепят коалицията ГЕРБ-СДС: “защото ние сме доказали, че умеем да се справяме дори в големи кризи”.

В един от водещите заводи за спиртни напитки в Пещера, работниците изразиха съжаление за спрените ремонтни дейности на пътищата в региона. Тяхните очаквания включват отговорно и адекватно управление, което да ги подкрепи не само в преодоляването на ценовия шок, но и да продължи да инвестира в бъдещето на региона. Екатерина Захариева припомни, че за
съжаление ремонтът на пътя до Пазарджик, за който бе определен изпълнител и осигурено финансиране, бе спрян от служебното правителство.

Същото е и положението с пътя от Пещера до Батак – при сключен договор дейностите са спрени. Все пак тя ги увери, че: “ГЕРБ ясно заявява, че ще размрази всички инфраструктурни проекти. Ще предложи ясни мерки за овладяване на цените и инфлацията. Ще продължим да работим за увеличаване на доходите на хората, за да може средната заплата в страната да стигне 2000 лв., а минималната – 1000 лева.”

Темата с ценовия скок на промишления ток не бе подмината, тъй като цената му касае всеки собственик на бизнес. Освен ценовия скок на тока, инфлацията и поскъпването на живота бяха също сред теми, обсъдени със служителите на голямо металообработващо предприятие в пазарджишко.

Работещите в търговското дружество подчертаха недоволството си, защото увеличаването на разходите по производителността е причината за стопиране на увеличението на работните им заплати. Попитана дали ГЕРБ-СДС биха направили правителство, което да спре тези тревожни процеси, Екатерина Захариева ги увери, че: “Партиите на т.нар. промяна имаха възможност два пъти да направят правителство, но се провалиха, защото се изпокараха за постове. В същото време служебното правителството спря инфраструктурните проекти, не проведе кампания за ваксиниране, едва от скоро разбра, че има повишение на цените и предстои тежка зима. Ние няма да бягаме от отговорност за разлика от т.нар. партии на промяната. Нуждаем се от стабилен кабинет, който да предпази бизнесите от фалити и освобождаване на служители”.

Освен водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева, на срещите с граждани присъстваха и кандидатите за народни представители – д-р Лозана Василева и д-р Илиян Траянов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!