„През тази учебна година отново ставаме свидетели на необмислени решения на здравното министерство, мерките, които предприемат по отношение на образователния процес управляващите, в никакъв случай не могат да се нарекат адекватни и обмислени. „ – смята преподавателката Иванка Николова, втора в листата на КП “Национално обединение на десницата“.

„Според мен липсва ясна стратегия за това как да се отреагира на вълните на ковид – пандемията и цяло лято министерството не е направило така, че при старта на новата вълна да няма сътресения. Всички изпитахме горчилката на отминалата учебна година, когато бяхме принудени да се работи изцяло в нова среда, онлайн обучението. Много по-трудно е да задържиш ученическото внимание във виртуална среда, отколкото в класната стая. Особено за начален курс, онлайн обучението е мъчение за всички.“ – казва Николова.

„Очевидно е, че коронавирусът няма да изчезне с магическа пръчка. Това е инфекция, която ще ни съпътства поне още няколко години напред. Необходимо е правителството да изготви план за реакция, а не да ни изненадва постоянно. Най-важното, което според мен трябва да се направи, е да се внесе спокойствие за всички работещи в сферата и да се пощади крехката детска психика. Трябва учители, родители и ученици да работят екипно. За мое огромно съжаление днес гилдията е „разделена“ на ваксинирани и неваксиниране срещу ковид. И това разделение не се появи по естествен път, а се наложи от властимащите“. – смята Николова.

„Вярно е, че ние всички се сблъскваме с тази ситуация за втори път, затова нищо не пречеше поне месец преди началото на тази учебна година министерството на образованието да поиска от учителите, които не са го преболедували или нямат изградени антитела, да предприемат действия за ваксинация. Това щеше да осигури спокойствието, че учебните занимания няма да се провалят, заради евентуално заболяване на преподавателите. Особено за началния курс това е пагубно. Там класният ръководител преподава по всичко. Вместо това преди близо няколко седмици съобщиха, че трябва да се ваксинират учителите иначе няма да влизат в клас. Как да стане това? Самата ваксина изисква между двете игли да има определен период от време, дори от еднофазната ваксина, за да получиш сертификат трябва да минат поне 15 дни. Цялата тази истерия, можеше да бъде предотвратена още преди началото на учебната година.“ – казва Николова.

„Нито едно министерство, нито една институция не взе никакви мерки за ограничаването на вируса през лятото. Заради предишните избори нямаше забрани, а заради сегашните се направиха в последния възможен момент, когато вълната започна да ни залива безугледно.“ – каза още Иванка Николова.

„Учителското съсловие винаги е било сред интелигенцията на страната, аз приех да вляза в листата на НОД, като представител на „Републиканци за България“, защото ние имаме ясни правила за справяне с пандемията. Защото ние представляваме истинската градска десница, която не е подчинена на нито един от двата клана на олигарси, които в момента водят война помежду си, за да вземат държавата на аренда. Ние предлагаме конкретни неща, които могат да се изпълнят, ако вие ни гласувате доверие и влезем в Народното събрание.“ –  каза Николова и допълни: „Настояваме за силна и смислена информационна кампания за ваксинациите. Тя трябва да е насочена към притесненията на хората и да им предоставя пълен набор от данни от гледната точка на медицинската наука, за да имат възможност да вземат своето решение на базата на истинска информираност.“

 

Национално обединение на десницата е с номер 7 в дигиталната бюлетина за народни представители и бюлетината за президент и вицепрезидент.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!