Футболната съдийка Джулиана Бутракова стои в основата на конкурса за избор на „Мис Пазарджик“, той ще се проведе тази вечер в гранд – хотел „Хебър“, а правото да ни представя на конкурса „Мис България“ ще спечели само една от десетте претендентки.

23-годишната футболна съдийка е завършила интериорен дизайн в Хьонефос (Норвегия). Говори английски, норвежки и френски език. В момента е студентка трети курс в УНСС, специалност „Медии и журналистика“. Освен това Джулиана е помощник съдия.  Работи в Областния съвет на БФС в Пазарджик, а през 2019 година получи наградата при дамите за най-добър асистент-рефер в Зона София.

Джулиана Бутракова спечели една от наградите  на конкурса Мис България 2020, който се проведе в столичната зала „Рейнбоу Плаза“.  Брюнетката от Пазарджик получи титлата Мис България Глоуб 2020 навръх 22-рия си рожден ден.  Пазарджиклийката, през 2019 г., също участва в конкурса Мис България, но тогава не можа да се пребори за призово място. Има участия в Мис Пазарджик, където през 2016 година става подгласничка на победителката.

„От малка се занимавам с конкурси и винаги ми е било мечта да организирам подобен конкурс.“ -каза Бутракова, която сама е направила окончателната селекция на претендентките. Коя ще грабне короната обаче ще научим тази вечер. Дефилетата ще бъдат в няколко кръга, а жури ще определи най-достойната.

10 претендентки ще си оспорват титлата Мис Пазарджик на 6-и ноември

Конкурсът се съживява след петгодишно прекъсване

Последната „Мис Пазарджик“ избрана през 2016 г. е Борислава Янакиева. Тя се е отказала от моделството и крепко заляга над учебниците по хирургия. Красавицата, която учи за акушерка в Медицинския университет в Пловдив, разказа преди две години  пред “ Марица “ , че не ѝ остава време за за старите хобита около лекциите, само че все пак гледа да обръща задоволително внимание на приятелите си.

В свободното си време 23-годишната брюнетка обича да се разхожда по Гребната база или из калдъръмените улички на Стария град. Поддържа безупречна визия със спорт и козметични процедури. „Да дадеш живот на някой е доста удовлетворяващо и би трябвало да е по ценена в България тази професия “ , казва за акушерството Борислава.