Звездният тандем Ралица Паскалева и половинката ѝ Теодор Салпатаров посветиха няколко часа на село Дебращица, където посетиха местният храм „Света Неделя“ и параклиса „Св.св. Флор и Лавър“. Припомняме, че от този сезон Теди Салпатарове  част от тима на ВК“Хебър“ и победният му рейд във всички видове шампионати.
„Проектът  Хебър е много сериозно нещо за родните стандарти, на супер високо ниво и много амбициозно. Вижда се, че в последните няколко години кметът Тодор Попов и президентът Александър Иванов работят много правилно, всяка година надграждат и се опитват да се доближат до средно европейските отбори. Което не може да не ни радва, защото в тези тежки години в нашия спорт много трудно се намират финанси, особено в българския шампионат. А това говори за професионализма и намеренията на Хебър. Пазарджик живее с този отбор. Идеята е да се направи доста повече от миналия сезон и смятам със селекцията – само да няма контузии и да сме здрави, би трябвало отборът да няма проблеми в българското първенство, макар че ще имаме конкуренция от останалите отбори. Срещу най-добрата селекция и най-добрия отбор много отбори се надскачат и правят чудеса. Така ще е и срещу нас през следващия сезон. Конкуренти ще бъдат Нефтохимик, Левски Монтана, според мен, направи интересна селекция с привличането на двете млади кубински момчета, както и с новия австриец. Смятам, че те ще бъдат един от тежките отбори особено в Монтана. И може би ще бъдат приятната изненада. Разбира се, Дея Волей, които изявяват сериозни амбиции. Пирин Разлог с Любо Агонцев и Спас Байрев също ще бъдат също тежък домакин за преодоляване“, коментира перди началото на сезона либерото.
Той бе освободен от вчерашния двубой със „Славия“ и вероятно това му е дало възможност да се отдаде на семейството си. Двамата с Ралица са родители на момченце, което се нарича Максим. Той е тригодишен, а от предишния си брак Салпатаров има по-голям син – Георги.
В момента гледаме Ралица Паскалева като водеща в „Игри на волята“, заедно с друг любим и свързан с беловския край актьор – Димо Алексиев. Тя продължава да снима и сериал, но за него ще разкажем по-късно.
Ето какво написа във Фейсбук звездата от „Откраднат живот“ – Ралица Паскалева:
„Село Дебръщица :
Църква “Света Великомъченица Неделя”
Построена е през 1761г. от преселници от Дебърска Македония след трудни увещания и молби към турския намесник по онова време.
Според преданието, турският бей е дал съгласието си за построяване на малка църква в селото, едва след като получи чудотворно изцеление.
Това е един от най-старите християнски храмове в околността на Пазарджик.
Как е изглеждала първоначалната постройка не е известно, като според предание е била вкопана в земята и скрита в дъбова гора. Според Стефан Захариев през 1834 г. църквата е съборена, за да се построи нова.
Първоначално от дърво, впоследствие с доброволни дарения е била издигната от камък и кирпич, а през 1900г. е направено разширение и е построена камбанарията.
Дебръщица е дом на чудодейната икона на “Свети Свети Флорин и Лавър”. Тя няма сребърен или златен обков, нито пък стъкло да я предпазва!
Но по нея личат следите от восък на всички молещи се!
Не се знае кога и от кого е нарисувана, но със сигурност е една от чудотворните икони носещи изцеление и благодат на вярващите.
В момента иконата се реставрира.
Съветваме ви – отидете до този храм! Отец Стефан, който го стопаниства е прекрасен човек и истински разпалващ искрата на вяра в душите ни.
Звукът от камбаните е омайващ, а енергията , която има това място е просто неописуема.
Благодарни сме! Истински!
И за да докажа думите си : след като посетихме храма и се молихме заедно с отец Стефан, излизайки от храма – над главите ни имаше дъга! В Библията дъгата се определя като материализация на Завета: „Бог рече още: Ето белега на Завета, който аз поставям за вечни поколения между мене и вас и всичко живо, което е с вас… и тя (дъгата, б.а.) ще бъде белег на Завета между мене и земята“ (Битие, 9, 12-13).
Просто бяхме чути!
Бъдете здрави! Амин!“