„Време е да спечели България, това казваме ние в тази кампания. Време е тази страна и целия ѝчовешки и природен потенциал да бъде впрегнат в развитие, а не нашите пари да отиват в чекмеджетата на корумпираната класа. Имаме много ясна задача да спрем кражбата на 8-10 милиарда на година и да могат тези средства да отидат за образование, за здравеопазване и качествена инфраструктура. И това, което Демократична България може да обещае е, че ние се борим за равенство на всеки един човек през закона. Истински вярваме, че когато България стане правова страна, българите, които напуснаха загубили своята перспектива тук – ще се върнат, а децата ни – ще останат!“ – това заяви днес водачът на листата на Демократична България – Обединение – Антоанета Цонева днес в Пазарджик, където на центъра се състоя инициативата „Демократично кафе“.

Безплатната напитка бе предложена на всеки, който се спря пред кемпера брандиран с № 30, на площад „Константин Величков“ пред едноименния театър. 

Кампанията на Демократична България ще бъде закрита тази вечер с „Дрон-шоу“ със специален поздрав към града – пл. „Васил Левски“, в 19 ч. 

Ето какво каза още Антоанета Цонева:

„Вярваме, че на 14 ноември гражданите ще гласуват за управление, което носи свобода, законност и модернизация. Търсим доверието на избирателите, за да създадем алтернатива на корупционния модел, задушаващ развитието на България. Убедени сме, че избирателите ще разпознаят в наше лице последователните и компетентни демократи, които са гарант за управление, отстояващо принципите на:

• върховенство на закона;

• свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори;

• почтеното служене на обществения интерес;

• опазване на природата;

• свободни медии;

• честни избори.

Вярваме, че ние, свободните граждани, можем заедно да изградим България, която се движи с висока скорост в развитието си към ясно зададена цел. И тя е да настигнем и задминем балканските си съседи по качество на живот в съвсем близко бъдеще.

Хората на България го заслужават – с целия си талант, знания, умения, способности – трябва да имат причина да остават тук, вместо да търсят щастието си другаде.

Можем да го направим като установим върховенство на правото. Можем да постигнем качествено подобряване на благосъстоянието на българските граждани и икономическо обновление. Нашият план е да:

• Рестартираме правовия демократичен ред, чрез промени в Конституцията и законите, които да освободят институциите от мафиотския захват и да поставят прокуратурата под демократичен контрол;

• Модернизираме радикално страната и стимулираме икономически растеж, основан на иновациите и знанието, инвестициите в научни изследвания, дигиталната трансформация в икономиката и публичните институции, напредничави регулации, по-качествени и повече работни места, които следват от това;

• Реализираме истински технологичен и енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата, чрез инвестиране на ресурсите на ЕС и националния бюджет в проекти с висока добавена стойност, в стимулиране на нови бизнес модели и повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни. В осигуряване на подходящата инфраструктура за отприщване на предприемаческия заряд на българина;

• Развиваме човешкия капитал чрез ударни инвестиции в образование и умения за бъдещето, в отговор на скоростта на промяната в съвременния свят, в здравето на нацията, в култура и в социална защита, в привличане и задържане на талантите и отключването на потенциала на Голямата България заедно с българските граждани зад граница.

• Повишим ефективността на работата на службите за сигурност и обществен ред, за да се гарантира защитата на правата и свободите на гражданите, териториалната цялост, независимостта и суверенитета на страната. Установяване на ефективен парламентарен контрол върху институциите и звената от системата за опазване на националната сигурност и борба с престъпността.

Така България ще заеме своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж.

България да стане най-доброто място за живеене на Балканите за нас не е предизборен лозунг. Това е ясна, краткосрочна цел. А усилията ни ще я превърнат във факт.“

По време на кампанията си хората от листата на Демократична България се срещнаха със стотици избиратели от цялата област, а посланието, което днес отправят към тях е слогънът на кампанията: „Време е да спечели България“.

За Демократична България – Обединение гласувайте с №30 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!