Продължаваме промяната води в градските секции на Пазарджик, съобщиха представители на тукашни секционни избирателни комисии, които в момента предават изборните книжа на Районната избирателна комисия.

В тридесет от тях Продължаваме промяната е много по-напред от ГЕРБ, а в три водят БСП. По традиция столетницата прави добър резултат в нашата област и той се различава от този обявяван за страната, Има такъв народ този път ще имат значително по-малко гласове от очакваното, както и Демократична България.

Предстои пълно прекрояване на политическата карта, все още не е започнала обработката на протоколите от общините Батак и Сърница, където днес имаше изключително висока избирателна активност, на фона на останалите общини.

Това означава, че ДПС ще има отново традиционните си позиции и е напълно вероятно да излъчи двама народни представители. Ако тенденцията се запази Продължаваме промяната може да разчита на поне трима народни представители от нашия избирателен район, трима или двама ще има и ГЕРБ, БСП със сигурност също ще отчупи поне едно парче от тортата.

Напълно възможно е Има такъв народ и Демократична България да не успеят да изпратят в новото 47-о Народно събрание нито един депутат.

Тепърва предстои да научим първите резултати от Районната избирателна комисия, но хората от секционните избирателни комисии споделят едно и също, Продължаваме промяната е първа политическа сила в Пазарджик.

„Благодаря на всички граждани, че днес излезнаха и показаха на изборите, че ни подкрепят. Благодаря и на органите на МВР, които опазиха чистотата на вота, благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, нека да знаят, че зад тях вече стои голяма част от българския народ. Ниската избирателна яактивност беше очаквана, колегите от предишните политически формации направиха всичко възможно това да се случи и съм благодарен, че хората от нашата област направиха промяната възможна. Ние ще тръгнем по пътя на смирението, ще търсим подкрепа от другите партии, но това няма да бъде на всяка цена и няма да бъде срещу интереса на българския народ. Ние не поставяме разделителни линии.“ – това заяви водачът на Продължаваме промяната в Пазарджик Ивайло Шотев, преди броени минути.