Стандартите на Шампионската лига налагат спешна реконструкция на спортна зала „Васил Левски“. Ремонтът ще обхване малък участък край игралното поле и първия ред седалки за зрителите.

„Щом играем волейбол на високо ниво, трябва да отговорим и на определени стандарти. Тъй като искаме да сме и домакини на срещите от Шампионска лига, трябва да отстраним едни несъответствия в нашата зала по отношение на определени параметри – налага се да изнесем с по един метър настилката от двете страни, за да отговаряме на европейските стандарти за провеждане на такъв тип мероприятия. Освен това ще махнем първия ред седалки, за да наредим бюра за журналистите, а ще вземем един метър от бетонния тунел за комуникациите и ще го вкараме по-навътре, за да може да изпълним друго изискване – разстоянието от крайната линия на полето до краката на състезателите, които не са в игра и стоят и почиват, трябва да е 5 метра.“

Това разясни кметът на Пазарджик Тодор Попов пред журналисти и уточни, че тези ремонти трябва да приключат до двайсетина дни – до мача с германците. „В краен случай напролет всичко ще е както трябва, а през следващата година ще подменим вътрешната изолация и облицовка и по всяка вероятност и седалките, защото те са красиви, но не са удобни. Много са тесни. Ще сложим седалки като на стадиона, но с облегалки, в синьо и жълто – цветовете на нашия отбор, ще ремонтираме сервизните помещения, коридорите, залите за съдиите, за да може залата ни да отговаря на тези високи стандарти, които имаме вече във волейбола“, посочи още Тодор Попов.

През последните години бяха извършени няколко ремонта, а в началото на тази година цялостно беше реновиран покривът и фасадата на сградата. След ремонта отвътре зала „Васил Левски“ вече ще отговаря на нивото, на което е отборът – европейско. „Хебър“ постигна не само най-големия успех в своята история, но и в историята на клубния волейбол у нас, като стана първия български отбор, който се класира за групите на Шампионската лига във формата с три елиминационни кръга.