След двугодишно творческо затишие пещерската поетеса Николина Барбутева ще зарадва своята аудитория с нова книга. Стихосбирката „В тишината“ е събрала 60 стихотворения, които засягат многопластово всички онези теми, които вълнуват всеки човек и в частност всяка жена.

Книгата се издава с любезното съдействие на издателство „Многоточие“ под редакцията на поетесата Ивелина Цветкова. Дизайнът на корицата е дело на Даниел Меразчиев.

А ето и какво споделя самата Ивелина Цветкова за най-новата творба на Николина Барбутева: „Може би сега ви се иска да чуете нещо красиво за поезията в тишината на вашите мисли. Или сте в най-динамичния ден на човечеството? Каквото и да е усещането ви за настоящето, вие сте в тишината. Не в тази, в която чувате единствено себе си, а в радостта от ново очакване. Поезията е най-докосващата съвкупност от мислите на някой, който римува делника и празника.

И това го доказва авторката на книгата „В тишината“ – Николина Барбутева. Вие не сте тук, за да бъдете сами. Всяка дума навреме е спасение за всички ни. Въображението не е шега, нито разстояние, но пък в него тишината на динамичния ни свят привлича по нещо хубаво, а и по добра дума. „В тишината“ е приятелска ръка.

В книгата няма закони за щастие. Но пък всяка нова мисъл на поета е ново спасение от тъгата. Тук по-хубавият ден предстои, а любовта е единствената дума, за да ни има в него. Не бих могла да нарека най-новата книга на авторката тишина, защото тук времето не спира, не очаква, а дава. Дава от поезията на едно щастливо и талантливо момиче… Вземете си от времето на думите!“

Книгата ще бъде готова от печат до края на годината.

Подарете си глътка любов и се оставете в компанията на „В тишината“ – книга, която лесно се превръща в част от сърцето.