Девет поредни години ВМРО-БНД в община Септември провежда съревнование за най – патриотичен дом в общината. Затова обявяваме съревнование за избор на патриотичен дом на десетилетието. Участниците ще бъдат най- патриотичните домове по години, съобщи организаторът Кузо Божинов.
И понеже ще избираме най- патриотичния дом измежду най- патриотичните по години избора оставяме на Вас.
Гласуването ще се извърши чрез харесване на групата от снимки на всеки участник – ТУК.
Това са патриотичните домове по години:
2020г. – Гущерови от село Виноградец
2019г. – Боерикови от град Септември
2018г. – Николови от село Варвара
2017г. -Торбанови от град Септември
2016г. -Кадийски от град Септември
2015г. – Венчеви от село Бошуля
2014г. – Апостолови от град Септември
2013 г. – Караиванови от град Септември
2012 г.- Цветкови от град Септември

Идеята за избор на най- патриотичен дом се реализира за да насърчи патриотизма на населението в нашата община.
Патриотизмът е този двигател на възхода на даден народ, който има силите да мотивира отделния човек да допринася за благото на собствения си народ и по този начин да живее благополучно и щастливо в своята среда.
В настоящите времена на стопанска и политическа криза, която вилнее над нас има и още една друга криза – духовната, която заличава нещата, които са ни запазили като народ в продължение на столетия и ни отчуждава един от друг като руши спойката ни като нация и защитните ни сили срещу чужди влияния и агресии.
Втората криза е много по опасна от първата за съществуването ни, защото народ без духовност и родолюбие няма силите да се пребори с трудностите, които го връхлитат. Именно заради това ние патриотите от нашата община целим чрез действията си да поощрим патриотизма и духовността на местно ниво, като част от борбата за запазване на българщината в цялата страна.
Можете да гласувате до 1 декември 2021 година до 17 часа. Победителя ще бъде обявен и награден на специално тържество през месец декември 2021г.
За повече информация обръщайте се към Председателя на общинския комитет на ВМРО в община Септември- Кузо Божинов на телефон: 0893/359 239