„Днес баба Николина от Калугерово навърши 101 години!“ – съобщи Информационен център Калугерово. Ето и нейната история, преразказана от администратора на страницата във Фейсбубк.
„Николина Александрова Пиронкова е родена на 27.11.1920 година в Калугерово. Баба Николина се радва на добро здраве и няма нещо което да е минало през душата ѝ и да е забравила. Надживяла е Втората световна война, социализма и успешно преминава през пандемията от коронавирус. Сега живее в Пазарджик при снаха си и се радва на четири праправнука, като наблюдава как най-малката учи онлайн.
Разказва за нейния род и пита как са хората в селото и нейните познати. Всеки ден прави разходка и с жените от квартала сядат на раздумка.
Днес в семейството има двоен празник защото внучката ѝ, която е кръстена на нея също има рожден ден. Поздравителел адрес до рожденичката изпрати кмета на Община Лесичово инж.Серьожа Лазаров, а кмета на Калугерово Ангел Божилов лично дойде да я поздрави. Информационен център пожелава да е жива и здрава баба Николина и догодина отново да ни почерпи!“