Депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков също е женен за равногорка, така депутатите, които ще лобират за китното село вече са двама, след като днес стана ясно, че и Никола Минчев има връзка с населеното място чрез съпругата си Силвия. Освен това жените на двамата народни представители са братовчедки. Така лобито на Равногор в народното събрание стана двойно. Стоян Таслаков е избран от своята група за парламентарен секретар.

Той е на 34 години. Родом е от град Стамболийски. Семейството му произхожда от село Црънча, Пазарджик, а както вече стана ясно съпругата му е от равногорския род Тиневи. Тя се нарича Пепа. Двамата обичат историята, а на профилната снимка на депутата във Фейсбук, може да се види пейзаж от Равногор. А на друга снимка емблематичните за селото Бекови скали.

След завършване на средното си образование (2006 г.) работи в няколко от най-големите промишлени предприятия в региона на Пловдив – завода за целулоза „Монди“ – гр. Стамболийски и „Готмар“ – гр. Съединение.

През 2010 година завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. В следващите две години специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър“. Завършвайки с отличен успех е награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел. Там взима участие в няколко семинара в Европейския парламент, Комитета на регионите и Европейската комисия, където се запознава с работата на съответните институции.

През 2012 година започва работа като управител на главнен склад в известна мебелна компания. През 2016 г. решава че е време да се сдобие с международен опит и заминава за Великобритания. Приема работа за най-голямата строителна компания в Обединеното кралство и шеста по големина в света. През 2017 регистрира собствена фирма – „Таслакорп ЛТД“, занимаваща се с пасивна противопожарна защита и продължава да работи като подизпълнител. Фирмата функционира успешно досега.

В същия период Стоян Таслаков инициира родителски комитет за създаване на Първо Българско училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ковънтри, Великобритания. В началото се записват 20 българчета, които изучават четмо и писмо на родния си език, както и история и традиции на България. Училището съществува вече пета година, като броя на българчетата се е удвоил. През 2019 г. става един от инициаторите на Възраждане Лондон, а през 2020 г. се включва в учредяването на структура на Възраждане в община Стамболийски.

Към момента е член на „Мрежата за изборни доброволци в Обединеното кралство“, която помага на българската общност и посолството за организацията и провеждането на избори.