Ваня СТЕФАНОВА, Община Брацигово

„И засия Коледна елха.“

Под това мото, точно в деня на студентския празник в община Брацигово запалиха коледните светлини на града и поставиха началото на Коледа 2021. Тържеството бе спонтанно, семпло и много емоционално. В него главни герои бяха онези, в чиито сърца живеят мечтите – децата ни… Те с възторг посрещнаха белобрадия старец… Радваха му се наивно по- детски… Имаше разбира се и уплашени и разплакани, но подаръците и топлината на дядо Коледа зарадваха всички.

Макар и студено, малкият ни празник бе уважен от много родители и деца. Малчуганите пяха, рецитираха и танцуваха, а всички заедно в обратно броене извикахме коледния дух, който запали светлините на елхата на площад „Централен“. Под звуците на песента „Бяла Коледа“ небето над града се озари от великолепна заря.

В обръщението си към гражданите и гостите на града кметът Надежда Казакова заяви: „Изпращаме още една година на споделени мигове, поставихме начало на много нови традиции, бяхме съзидателни за родното си място и отговорни към доброто бъдеще. В навечерието на Коледа нека не забравяме ценностите, които ни обединяват. Да бъдат смирени душите ни. Да се обичаме повече. Да се радваме на малките победи в делничния ден. Да проявяваме разбиране към околните. Да вярваме в собствените си сили и в доброто.

Нека бъдем състрадателни и грижовни, да отворим сърцата си към самотните, към нуждаещите се, към съгражданите и съседите ни, които нямаха толкова късмет през 2021 г. Духът на вярата и надеждата – това е духът на Коледа! Днес, в навечерието на светлите празници, си давам сметка колко сила има в нашите задружни действия. Как енергията и добрите помисли на всеки един могат да преобразят средата около нас. Нашата поета отговорност е всеки ден да работим за по-приветлив град и домове, изпълнени с човешка топлина, гостоприемство и любов.

Тя ни прави по – щастливи и ни дава упование, че ни предстоят по – хубави и съзидателни моменти. В дух на благодарност за всичко, което постигнахме заедно през изтичащата година и в очакване да се изпълнят всичките ни надежди за новата 2022 г. бих искала да ви пожелая весели празници. Бъдете здрави и щастливи! Весели коледни и новогодишни празници!“